Med bare ni dager igjen til første CHL-kamp, drar Oilers-spillerne på treningsleir for å møte god motstand i oppkjøringen til sesongen. – Jeg tror alle gleder seg til å spille kamper igjen, og ikke bare trene. Det blir også en anledning for oss å se hva vi eventuelt må justere, sier trener Pål Gulbrandsen. Foto: Pål Karstensen.

Intensitet og kamptrening viktigst i Slovenia

Oilers-trener Pål Gulbrandsen mener laget har utnyttet tiden godt til å øve inn det nye spillesystemet i oppkjøringen, og gleder seg til å se sitt Oilers-lag i aksjon for første gang.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tirsdag starter Oilers på sin fem dagers treningsleir i Slovenia, og allerede onsdag er det kamp mot Graz 99ers. Trener Pål Gulbrandsen gleder seg til å se sitt Oilers-lag i aksjon for første gang.

– Vi føler at vi har brukt tiden godt før treningsleiren til å øve inn nye ting og på å sette det nye spillesystemet, men det er ikke før du kommer ut i en kampsituasjon du virkelig får sett hvor du står. Så det blir godt for oss å komme i gang med kamper igjen, sier han.

LES OGSÅ: Tangen Henriksen ble nesten jernmann

Må få opp farten i beina

Oilers-treneren sier at turene ut i Europa er god læring for Oilers-spillerne, og at han håper å se igjen det de har trent på i oppkjøringen til sesongen.

– Det er viktig for oss å ha noen kamper under beltet før den første kampen i Champions Hockey League (CHL), slik at vi får kampfarten inn i beina. Derfor blir det å få opp intensiteten i spillet, og i grove trekk å se det vi har trent på både offensivt og defensivt viktige momenter, sier Gulbrandsen.

Som de fleste har fått med seg til nå er det mye nytt i Oilers-stallen, og mange nye spillere som drar ut på tur. En som imidlertid har vært med på alle Oilers utenlandsturer, er Christian Dahl-Andersen.

– Det skal bli veldig kjekt å reise på tur med guttene igjen. Jeg gleder meg til å se hvordan vi spiller med det nye spillemønsteret, og så blir det kjekt å spille hockey igjen. Det er en stund siden sist nå, sier «CDA».

LES OGSÅ: – Jeg driter i hvem som gjør poengene

CDA gleder seg til «ny» start

Superveteranen sier at resultatene kommer i andre rekke, men at de selvsagt ikke går på isen for å tape.

– Vi møter her mye av den samme motstanden som vi kommer til å møte i Champions Hockey League (CHL), og hvis vi leverer tre elendige kamper og ikke får til noe som helst, vil det selvsagt gå ut over selvtilliten, sier Dahl-Andersen.

Med ni dager igjen i dag til det braker løs i CHL mot slovakiske HK Nitra i DNB Arena, medgir Dahl-Andersen at det kribler litt ekstra i skøytene.

– Det er alltid litt spesielt med en ny sesong, men akkurat i år kjenner jeg at jeg gleder meg litt ekstra. Det er en slags ny start, med nytt spillemønster, mange nye spillere og alle må prestere for å få den rollen på laget de ønsker. Det er en utfordring jeg gleder meg til, sier han.

LES OGSÅ: Oilers tilbake på isen – terper ny spillestil

Sterkere fellesskap

Men det er ikke bare kamper og det dønn seriøse som blir viktig, også utenfor isen skal det legges et grunnlag.

– Det er godt for både oss og for guttene å reise på turer som sammen, bo på rom sammen og være sammen over lengre tid. Det bidrar til et sterkere fellesskap, sier Gulbrandsen.

Det går mye i film og kortspill på fritiden, men Dahl-Andersen gleder seg også til noe annet.

– Jeg har en nokså travel hverdag hjemme, så jeg vil slappe mest mulig av med litt mer ro rundt meg enn vanlig for å lade batteriene, sier han.

LES OGSÅ: Oilers forbereder sesongen i Slovenia