André Ellertsen (t.v.) og Ole-André Lerang er klare til å slåss om hvert poeng i Eliteserien denne sesongen. – Jeg håper publikum kommer for å støtte oss, både i seriepremieren i kveld og ut over i sesongen da vi ønsker å skape håndballentusiasme, sier Ole-André Lerang. Foto: Roy Storvik

Innstilte på en knallhard hverdag

Ole-André Lerang har vært med på det mange ganger før, men for André Ellertsen er Eliteserien noe helt nytt. Begge er imidlertid innstilt på å kjempe for Sandnes’ håndballeksistens.

Følg RA Sporten på Facebook!

Onsdag kveld spiller Sandnes håndball sin aller første kamp på eliteserienivå, og en mann som gleder seg ekstra til det er André Ellertsen.

– Endelig er det ikke bare Line som får oppleve å spille på det høyeste nivået, nå får jeg også prøve meg. Det blir utrolig kjekt, og jeg gleder meg vanvittig, sier Ellertsen til RA.

LES OGSÅ: Sandnes sliter på sponsormarkedet

Familieråd

Søsteren Line spiller til daglig i Sola, og har spilt i Champions League med Glassverket, mens pappa Kjetil er en av de største Viking-legendene på håndballsiden.

– Line har mye erfaring fra høyeste nivå, så jeg har mye å lære av henne. Hun og pappa har gitt meg gode råd, sier han.

En som også er i stand til å gi gode råd er Ole-André Lerang. Den tidligere Viking-keeperen sier at han aldri har vært mer motivert foran en sesong.

– Klubbyttet, miljøbyttet og nye rutiner har gjort meg godt. Det er en helt annen samhold i gruppen her, og en helt annen vinnermentalitet enn det var på slutten av min tid i Viking. Jeg har aldri følt meg så godt i rute foran sesongen enn det jeg gjør i år, forteller han.

LES OGSÅ: Lerang signerte for Sandnes

Mental kamp

Lerang tror at den mentale biten vil bli ekstremt viktig for laget, spesielt med så mange unge gutter på laget. Der håper han å bidra med sin trygghet.

– Vi har en gjeng sultne og unge gutter som aldri har vært med på dette før. Derfor er det veldig viktig med en god start. Vi trenger ikke nødvendigvis å vinne hver kamp, men vi må føle at vi henger med og at vårt spill fungerer, sier han.

Ellertsen er enig i at de ikke helt vet hva som venter, men at de er innstilt på en mye tøffere hverdag enn i første divisjon.

– I fjor vant vi de fleste kampene, i år kommer vi nok til å tape langt flere kamper. Det er vi innstilt på. Det nytter ikke å grave seg ned om det kommer noen tap, sier han.

LES OGSÅ: Sandnes knepent videre i cupen

Matchvinneren foran og bak

Samtidig har ikke laget bare tatt mål av seg om å berge plassen. Ambisjonen er å ta en sluttspillplass.

– Vi har alt slått Falk, og har gode muligheter mot Nøtterøy og et par andre lag rundt oss. Det blir knalltøft, men er langt fra umulig, sier unggutten.
Matchvinnere i begge ender

Han skal være en matchvinner foran, mens Lerang med sin rutine og erfaring er matchvinneren bak. Sammen skal de gi alt for å skape håndballfest.

– Alle har spådd oss på nedrykk, da vi aldri har vært i Eliteserien før. I treningskampene har vi vist at vi kan henge med de beste så lenge vi er på vårt høyeste nivå. Vi har ikke råd til å slippe oss ned noen prosent, og med hjelp av publikum håper jeg at vi kan gjøre Sandneshallen til vårt fort denne sesongen, forteller Lerang.

– Vi er klare til å ta over stafettpinnen som regionens håndballflaggskip på herresiden, sier Ellertsen.

LES OGSÅ: Slik blir Sandnes en eliteserieklubb