Tromsø sikretr tre poeng borte mot Viking. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Innbytter Åsen senket Viking

Viking–Tromsø 1–2. Viking så ut til å ha berget 1–1 og ett poeng i første eliteseriekamp på hjemmebane denne sesongen, men på tampen avgjorde innbytter Gjermund Åsen for Tromsø.

LES OGSÅ: Knust etter generaltabbe

– Slike trepoengere sitter langt inne. Det gjør dem ekstra deilige. Det bygger lagmoral, sa matchvinner Åsen til Eurosport etter kampslutt.

Det endte 2–1 til gjestene fra ishavsbyen. Dermed har Viking tapt sine to første kamper denne sesongen. Tromsø står med fire poeng.

– Det kjennes godt med tre poeng i annen serierunde. Nå ser vi framover. Vi skal ta mange poeng i fortsettelsen. Det er en flott gjeng jeg har med å gjøre her, sa TIL-trener Bård Flovik.

Selvmål

Viking tapte første seriekamp 0–1 borte mot Vålerenga, og de mørkeblå fikk en skikkelig kalddusj i ruskeværet hjemme mot Tromsø torsdag. Den innleide Sunderland-stopperen Michael Ledger var uheldig og laget selvmål fra kort hold.

LES OGSÅ: Slik var kampen

André Danielsen hadde et frisparkforsøk i tverrliggeren for vertene, men TIL holdt ledelsen til pause. Etter hvilen utlignet unggutten Julian Ryerson med hodet fra kloss hold.

Viking presset på for tre poeng, men på tampen rotet rutinerte Steffen Ernemann vekk ballen på klønete vis i egen boks. Det utnyttet Gjermund Åsen. Innbytteren snappet ballen og hamret den opp i krysset.

Skuffet

Viking maktet ikke å svare, tross hektiske sluttminutter med stort trykk fra hjemmelaget. Dermed endte det med 2-1-seier til Tromsø, til hjemmefansens store skuffelse.

– Det kjennes veldig frustrerende. Vi hadde fortjent noe fra denne kampen etter det vi presterte i 2. omgang, sa Viking-trener Ian Burchnall.

Briten er inne i sin første sesong som hovedtrener for Stavanger-laget. Han har erstattet svenske Kjell Jonevret.

– Vi ble felt av en «crazy» feil på slutten. Tromsø spilte en smart bortekamp i dag. Tromsø-spillerne drepte kampen, de tok ut tempoet. De drøyde tid på hver eneste dødball, sa Burchnall.

Viking hadde flere muligheter til å score etter pause, men det var kun Ryerson som fikk nettsus. Nyervervelsen Robin Shroot fikk ballen servert på gullfat av Kristoffer Haugen like foran kassen mot slutten, men spissen bommet svakt fra kloss hold. Helt på tampen sørget nevnte Gjermund Åsen for å knuse Viking-fansens hjerter i regnværet i Stavanger.

LES OGSÅ: Tap til å bygge på