Annonse
Selv om han ikke har spilt kamper siden april har stoppergiganten Reiss Greenidge imponert så mye i Viking at de nå seriøst vurderer å hente ham inn. Det ville ikke Ian Burchnall trodd da han så ham første gang. FOTO: ESPEN IVERSEN

Ingen kunne matche kjempens fart

Da Viking testet fart torsdag, viste sjokkerende nok den 198 centimeter høye prøvespilleren Reiss Greenidge (20) seg som raskest av alle. Nå vurderer klubben sterkt å signere ham – mot de fleste odds.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Stoppergiganten, som kom «rekende på ei fjøl» fra nivå seks i England, avsluttet fredag sitt prøvespill i Viking.

Overraskende nok har han vist såpass godt igjen at klubben nå seriøst vurderer muligheten for å tilby ham en avtale.

– Vi tenkte vårt da vi så ham i starten, men han har vokst veldig på meg og Bjarte underveis, innrømmer trener Ian Burchnall overfor RA.

Med sitt litt keitete løpesett, og enorme størrelse, ser han kanskje ikke ut som noen toppspiller. Men 20-åringen med jamaikansk pass har vist seg både som et fysisk prakteksemplar – og en spiller med mye mer fotballtekniske ferdigheter enn en skulle tro.

– Agenten hans pekte nettopp på det store uforløste potensialet. Han har definitivt et poeng. Dette er kanskje ikke spilleren som kan går rett inn for å redde Viking, men han kan vise seg å være et meget interessant langtidsprosjekt for oss, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Tore Andé Sørås klar for Viking

Del av et større bilde

Klubben jobber for tiden med et par andre stoppernavn også. Men dette er i større grad snakk om spillere som kan gå rett inn.

En eventuell kontrakt til Reiss Greenidge vil avhenge både av hvordan dette utvikler seg, hva som skjer med Karol Mets – og om det kommer mer penger inn i systemet ved et salg av Samuel Adegbenro.

– Jeg tror det er viktig at vi ikke kaster alle pengene i en kortsiktig pott for å holde oss. Vi må tenke litt på dem som har bidratt med penger inn nå. Greenidge kan være et prospekt på lengre sikt i så måte, sier Burchnall.

Selv trives Greenidge veldig godt i Stavanger. Han vil ikke ha noen problemer med å signere om klubben ønsker det.

– Jeg har veldig lyst til å bli værende her. Nå er prøvespillet ferdig og det er ikke så mye mer jeg kan gjøre. Det er opp til Viking, sier Greenidge.

LES OGSÅ: Vil leie ut Michalsen igjen

Raskest av alle

Han ønsker en avklaring så snart som mulig, men poengterer at han nok kan vente litt om Viking ønsker det.

– Så må jeg selvsagt høre på hva agenten min har å si.

Greenidge har ikke bare sjokkert med fotballferdighetene og størrelsen sin under prøvespillet i Viking.

Da klubben testet spillernes fart i en øvelse på torsdag, var det giganten på nesten to meter som kom best ut av det. Også på helt korte distanser.

– Jeg har vært blant de aller raskeste på de første meterne i alle klubbene jeg har vært. Du kan tilbakelegge meter i korte sprinter ganske fort med lange bein, sier spilleren med fortid i U-stallene til Arsenal og WBA.

LES OGSÅ: I ferd med å matche Vikings Adegbenro-krav

 

Annonse