Susanne Andersen slet seg gjennom varmen til en 13.plass på VM-tempoen mandag, men det var ikke før hun skulle tilbake til hotellet den virkelige dramatikken begynte. Da ble hun nemlig påkjørt av en bil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Ingen brudd for Andersen: – Jeg er litt sjokkert og heldig

Stavanger-jenta Susanne Andersen syklet inn til 13.plass på temporittet for junior mandag morgen. På vei hjem til hotellet ble sykkeltalentet så påkjørt av en bil, men 18-åringen kom fra det med noen skrubbsår og en bandasjert ankel.

Følg RA Sporten på Facebook!

Susanne Andersen ble nummer 13 i juniorenes VM-temporitt mandag. Den norske jenta endte til slutt 52,52 sekunder bak vinneren, nederlandske Karlijn Swinkels. Lisa Morzenti fra Italia tok sølvet, mens Juliette Labous fra Frankrike endte opp med bronse.

– Jeg følte jeg kjørte ganske bra. Jeg åpnet kanskje litt hardt, men jeg fikk tatt ut det meste jeg hadde. Sånn sett er jeg fornøyd, sa Andersen til TV 2 etter løpet.

LES OGSÅ: Andersen på sjette under EM-fellesstarten

Påkjørt av bil

På vei hjem til hotellet ble så sykkeltalentet påkjørt av en bil. Stortalentet skal ha blitt fraktet bort fra ulykkesstedet i ambulanse. Landslagsledelsen opplyser overfor kanalen at hun ikke har pådratt seg alvorlige skader, men det er usikkert hvorvidt ulykken påvirker 18-åringens sjanser i fellesstarten på fredag.

– Etter tempoløpet skulle Susanne sykle hjem med servicebilen bak seg. Da de kom ut på den store veien, så var det en bil som kjørte på henne bakfra. Servicebilen og Susanne kom litt fra hverandre. Forhåpentligvis har det gått ganske greit. Det er litt skrubbsår og en sår ankel, men det kommer Stein Ørn til å forklare litt nærmere, sier sportssjef Hans Falck til kanalen.

Sykkeltalentet beskiver selv hendelsen som brutal, og litt sjokkerende.

– Det går bra, heldigvis. Det var ingen brudd. Jeg er litt sjokkert, men jeg tror jeg var veldig heldig. Vi skulle svinge inn til venstre, og jeg hadde lagt meg over i venstrefilen for å gjøre meg klar. Jeg hadde ligget der en stund, så kom det en bil bakfra og smalt rett inn i meg slik at jeg falt i bakken, sier hun til TV2.

LES OGSÅ: Susanne Andersen gjorde rent bort under NM

Fryktet det verste

Selv fryktet sykkeltalentet det verste da ulykken var ute.

– Jeg tror egentlig at det skal gå fint. Jeg får ligge med beina høyt og håpe at ankelen blir bra. Det er bare den som gjør vondt. Får jeg bevegelse i den igjen, skal ikke det hindre meg på noen måte, sier Andersen.

Det tørre, varme været var som ventet en påkjenning, men Andersen følte ikke det påvirket henne i veldig stor grad.

– Det var ganske hardt og veldig tørt. Men det påvirker alle, sa Andersen som har sin største medaljesjanse på fellesstarten senere i VM.

LES OGSÅ: Andersen skryter av VM-oppladningen