Ingebrigtsen satte klar ny norsk rekord

Jakob Ingebrigtsen knuste Marius Bakkens norske rekord på 5000 meter, da han løp inn til 13.02,03 under Diamond League-stevnet i London lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord med 13.02,03 på 5000 meter da han ble nummer to i Diamond League-stevet i London lørdag.

Marius Bakken hadde den gamle rekorden på halvmila med 13.06,39. Den ble satt i 2004.

Løpet på OL-stadion i London holdt til annenplass. 18-åringen hadde bare etiopieren Hagos Gebrhiwet foran seg. Han hadde 13.01,86. Ingebrigtsen hadde derimot flere sterke kenyanere bak seg.

Jakob Ingebrigtsen rykket med 500 meter igjen av løpet. Da var det bare etiopieren som fulgte ham.

Imponert Gjert

– Jeg er fornøyd med at jeg er i stand til å springe fort og klarer å avslutte bra, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Det begynte å gå langsommere i feltet mot slutten så jeg måtte ta ansvar. Det er godt å vite at jeg kan løpe fortere senere, sa 18-åringen.

Også trener og pappa Gjert Ingebrigtsen lot seg imponere av sønnen bravader lørdag.

– Jeg er superoverrasket og stolt over at han løper så fort. Det var kanonbra. Hvis han ikke gikk for rekorden hadde han jo gått for seieren også, sa Gjert Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen-dominans

Ifølge treneren er det ikke nå at Ingebrigtsen skal løpe fort. Sesongen er lagt opp med tanke på VM i Doha i september/oktober.

Nå har brødrene Ingebrigtsen norgesrekordene på samtlige distanser fra 1500 til 5000 meter. Filip Ingebrigtsen har rekorden på 1500 meter, mens Henrik har rekorden på en engelsk mile og 3000 meter.

(©NTB)

LES OGSÅ: Kan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?