Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å sikre seg nok en finale, da han jogget inn til heatseier på 3000 meter hinder fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ingebrigtsen med full kontroll på 3000 hinder

Jakob Ingebrigtsen brukte ikke mer krefter enn nødvendig da han jogget inn til seier i sitt forsøksheat på 3000 meter hinder fredag og kvalifiserte seg til søndagens finale.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob Ingebrigtsen virket avslappet før start, og mens landsmann Thomas Jefferson Byrkjedal la seg helt i tet på den første runden, la Ingebrigtsen seg helt bakerst. Der lå han de første fire minuttene av forsøksheatet på 3000 meteren, før han økte tempoet noe og avanserte litt i feltet halvveis på distansen.

Ingebrigtsen la seg på halen av feltet, og løp forbi de som datt av og kontrollerte det hele til ut på den siste etappen. 200 meter før mål var han i tet for første gang, og på de siste 50 meterne la han på et lite gir for å sikre seg seieren i heatet på 9.06,83.

Byrkjeland snublet i vanngraven på den nest siste passeringen, men kjempet seg tilbake i feltet og løp inn til femteplass i heatet med 9.08, 22. Dermed er begge de norske kvalifisert for finalen som går på søndag.

LES OGSÅ: Jogget seg til U20-finale på 1500 meter