Ingebrigtsen lekte seg til NM-gull

Mens paraplyer og klesplagg flagret ut på banen var Jakob Ingebrigtsen i egen klasse på 1500-meteren under friidretts-NM lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

17-åringen, som nylig ble europamester både på 1500 og 5000 meter, løp inn til tiden 4.03,54 i striregnet i Byrkjelo.

Dermed tok han karrierens annet seniorgull i NM-sammenheng.

– Jeg hadde bare én tittel fra før, så det er stort å bli norgesmester igjen, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Han showet med publikum på oppløpet til tross for at striregn og sterke vindkast gjorde reisen mot gullet svært så krevende. Underveis flakset både paraplyer og klesplagg inn på banen.

– Det der så helt krise ut, utbrøt gullvinneren etter å ha sett TV-bildene av det som foregikk.

Han kunne ikke huske å ha løpt i mer krevende forhold.

Håper på Zürich

Mandag begynner Jakob Ingebrigtsen på skolen igjen etter en innholdsrik sommer. Lørdag innrømmet han med et smil at det ikke nødvendigvis er noe han ser fram til.

Atskillig mer lystbetonte er konkurransene som venter de neste ukene. Kommende onsdag er det elitestevne i Bergen. Der løper han trolig 3000 meter. Deretter kan det bli deltakelse på 1500 meter under Diamond League-finalen i Zürich torsdag 30. august samt kontinentcupen i tsjekkiske Ostrava.

Europamesteren er i utgangspunktet ikke inne blant de 12 som får løpe den nevnte Diamond League-finalen på 1500 meter. I øyeblikket er han førstereserve. Skulle ytterligere én av de kvalifiserte trekke seg, får 17-åringen grønt lys.

Selv forholder EM-vinneren seg som om han skal løpe.

– Jeg er per nå ikke inne på lista på grunn av poeng, men mest sannsynlig løper jeg der fordi noen trekker seg. Det kan skje at jeg ikke løper, men jeg er innstilt på å løpe til det kommer bekreftelse på at jeg ikke skal, sier han.

Ikke utladet

Ingebrigtsen avviser at han merker kjøret etter travle mesterskapsuker. Fysisk har han i hvert fall lite å utsette.

– Hvis det er noen plass man blir sliten, er det mentalt. Det har vært mye styr rundt, men jeg er samtidig såpass gira på å få til flere gode løp. Før sesongen var jeg veldig gira på å løpe de konkurransene som nå venter, sier 17-åringen.

– Du har egentlig ikke tid til å begynne på skolen igjen?

– He he, det kan du gjerne si. Men jeg har vel blitt vant til å gå på skolen, så det går det også.

Under fjorårets hovedmesterskap på hjemmebane i Sandnes gikk han til topps på 5000 meter. I Byrkjelo denne helgen valgte han å droppe 5000 meter. Den vant storebror Henrik Ingebrigtsen. På 1500 meter var derimot bordet dekket for den ferske europamesteren.

Tidligere denne sesongen har 17-åringen senket den europeiske juniorrekorden på distansen til 3.31.18, hvilket gjør ham til nest beste nordmann noen gang. I NM gikk det ikke like raskt under tunge forhold i Byrkjelo.

Jakob Ingebrigtsen fulgte samtidig opp de siste årenes familiedominans på 1500 meter. Storebror Henrik har selv fem NM-medaljer i øvelsen med gull i 2010, 2012 og 2014.

Lørdagens NM-tittel kom i kjølvannet av en tøff treningsuke for Ingebrigtsen-brødrene. Nå venter nye konkurranser.

(©NTB)