Ingebrigtsen kvalifiserte seg til finalen

Jakob Ingebrigtsen løp i front av sitt heat på 1500 meter i U20-VM, og kvalifiserte seg som vinner av sitt heat.

Tirsdag formiddag gikk startskuddet for Jakob Ingebrigtsens deltakelse under U20-VM i Tampere i Finland, der han løpte i første heat på 1500 meter.
Yngsteblad Ingebrigtsen gikk i tet i sitt forsøksheat etter omlag 600 meter, og holdt den tetposisjonen hele veien. Gjennom den siste svingen satte han opp farten litt, og da var det bare George Meitamei Manangoi fra Kenya som klarte å følge han.
Ingebrigtsen kikket seg over skulderen og lekte litt med kenyaneren i spurten, og vant heatet på tiden 3.51,34.
Dermed er han kvalifisert for finalen på 1500 meter som går torsdag kveld.
– Det gikk helt etter planen. Jeg skulle ligge bak de første 700-800 meterne og deretter sette fart på. Det kjentes veldig bra ut, sier Jakob Ingebrigtsen til friidrettsforbundets twitterkonto.
Kvalifisert for finale er også Sondre Juven fra Nesbyen, som løp på 3.45.64 i det andre heatet. Men den åttende beste tiden, nesten fem sekunder bedre enn Jakob Ingebrigtsen, holdt det til å kvalifisere seg på tid til finalen.
Etiopiske Samuel Tefera løp raskest av alle i forsøksheatene med tiden 3.44,48.