Snorre Holtan Løken spurtslo Henrik Ingebrigtsen under lørdagens 1500-meterfinale og tok et overraskende NM-gull. EM-vinner Filip Ingebrigtsen tok bronsjen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Ingebrigtsen-brødrene slått på 1500-meteren

Henrik Ingebrigtsen var storfavoritt på 1500-meteren under lørdagens NM-finale, men selv om storebror ledet ut på oppløpssiden ble han spurtet ned av Snorre Holtan Løken. Minstebror Jakob Ingebrigtsen tok bronsemedaljen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ingebrigtsen-brødrene endte på pallen, men gullet gikk til Snorre Holtan Løken. Henrik (25) ble slått med 28/100 sekund, mens bronsevinner Jakob (15) endte 67 hundredeler bak.

Eldstemann Ingebrigtsen ledet inn på oppløpet, men det stoppet opp da det gjaldt som mest. Løken smatt forbi og slo Henrik for første gang.

– Det gikk fryktelig sent, så dette var mer som en joggetur å regne. Henrik rykket noe voldsomt de siste 50 meterne, men kanskje gikk han for hardt. Det er alltid litt bingo når man kommer rett fra høyden, der gutta har trent noe kolossalt mye, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

– Han (Løken) løp et smartere løp enn jeg gjorde. Jeg fikk det skikkelig på oppløpet. I dag var jeg rett og slett ikke god nok, sa Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Krutt i banken

Før NM-duellen på Askøy utenfor Bergen sa Henrik til NTB at han burde ha god kontroll på yngstemann Jakob: – Dersom han slår meg, må jeg finne meg noe annet å gjøre!

Heldigvis for Henrik endte han foran sin snaut ti år yngre bror, men et NM-gull ble det ikke.

– Det er alltid kjekt å vinne, men for oss var dette bare en pausestopp på veien til det som skal skje i Rio om to-tre uker. Vi har trent opp krutt i banken, og det skal sørge for at gutta ikke slukner i OL, sier Gjert Ingebrigtsen.

Fornøyd yngstemann

Jakob Ingebrigtsen imponerte med sitt bronseløp lørdag.

– Jeg er veldig fornøyd med en tredjeplass i NM. Det betyr veldig mye. Neste år blir det gull. Når jeg er så nær de beste her, så tror jeg det kan gå, sa han til NRK.

Søndag stiller Filip Ingebrigtsen (23) til start på 800 meter. Det er han og storebror Henrik som snart skal løpe i OL.

– Søndag kan bli bra, men man vet aldri. Spørs helt på dagsformen til Filip, og det svinger mye når man kommer rett fra høyden. Han har ikke de letteste beina akkurat nå, sier pappa Gjert til NTB.

(©NTB)