Annonse
Brødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsen skal i aksjon i Portland i helgen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ingebrigtsen-brødrene sesongåpner i USA

Friidrettsbrødrene Henrik, Filip og Jacob Ingebrigtsen innleder i helgen utendørssesongen under et stevne i amerikanske Portland.

Annonse
Rogalandsavis

Brødretrioen fra Sandnes har den siste tiden vært på en lang treningsleir i amerikanske Flagstaff. Lørdag stiller de til start under stevnet Portland Twilight for å teste formen før alvoret virkelig begynner.

Filip Ingebrigtsen hadde en strålende fjorårssesong som ble kronet med EM-gullet på 1500 meter i Amsterdam. Lørdag løper han 800 meter i Portland. Der han en personlig rekord pålydende 1.47.79.

På den korteste av mellomdistansene får han selskap av storebror Henrik. Bronsevinneren på 1500 meter fra forrige sesongs EM har allerede vist god form i 2017. I mars tok han sølv på 1500 meter under innendørs-EM i Beograd.

Lørdag går eldstebror Ingebrigsten til angrep på sin personlige rekord på 800 meter. Den lyder på 1.48.09.

Yngstebror Jakob skal løpe 1500 meter i Portland. Han er først og fremst på jakt etter en gjennomkjøring. Kravet til Junior-EM på distansen lyder samtidig på 3.52.00, et krav unggutten klarte innendørs i vinter.

Også Amalie Iuel skal i aksjon på amerikansk jord i helgen. 23-åringen, som nylig satte norsk rekord på 400 meter hekk, skal i aksjon under Pac-12 Championships i Oregon.

Iuel stiller opp på spesialdistansen 400 meter hekk, samt høyde og stafetten over 4 x 400 meter. På førstnevnte øvelse har hun den norske rekorden på 55,38. Til helgens konkurranse kommer den norske jenta med den beste tiden av samtlige.

Annonse