Ingebrigtsen ble slått i spurten på 1500

Under EM i Berlin doblet Jakob Ingebrigtsen med to gull på to dager, men under helgens innendørs-EM i Glasgow klarte ikke Ingebrigtsen å kopiere den bragden da han løpte inn til sølv på søndagens finale på 1500 meter.

Følg RA Sporten på Facebook!

I sitt første løp for sesongen satte han juniorverdensrekord innendørs, og under kvalifiseringsheatet fredag hadde han ingen problemer med å sikre seg finaleplassen på favorittdistansen 1500 meter.

Lørdag kveld svarte han på storebror Henriks rykk og sikret Norges aller første gull i innendørs-EM, etter å ha gått helt til topps i finalen på 3000 meter.

Søndag kveld var det 1500 meter-finalen som sto for tur, og denne gangen uten noen av brødrene på startstreken siden Filip Ingebrigtsen ble diskvalifisert i sitt kvalifiseringsheat.

På dagens finale la Jakob seg i tredjeposisjon ut fra start, i et felt som gikk relativt rolig for seg. Med fire runder igjen gikk Ingebrigtsen opp i tet, men ble raskt forbiløpt av spanske Gomez som prøvde å dra ned farten.

Med litt under to runder igjen satte Jakob opp farten, og fikk polske Lewandowski og spanske Gomez med seg. Polakken løpte forbi ut på den siste runden, og holdt seg i tet helt ut på oppløpssiden. Der vi er vant til å se Ingebrigtsen spurte ned sin motstander, var det i stedet polakken som spurtet fra Ingebrigtsen på oppløpet.

Med tiden 3.43,23 tapte han for polske Marcin Lewandowski, som tok gullet på på tiden 3.42,85.

– Jeg er svært godt fornøyd egentlig, og må si meg fornøyd med gull og sølv i mitt første innendørs-EM. Det var et greit løp, men jeg merket at jeg hadde litt mindre sprut i beina enn jeg hadde håpet. For meg er det stort å ta en medalje til i dette mesterskapet, sier Jakob til NRK etter målgang.

Unggutten sier at det er krevende å stenge ute alt oppstyret om han, men at det er det som kreves for å vinne.

– Det er ingen selvfølge at jeg skal ta medalje. Det er mye som skal klaffe, og det å komme hjem med et gull og et sølv herfra er jeg bra fornøyd med, sa han.

LES OGSÅ: Gullvinner Jakob Ingebrigtsen skrev ny historie