IKM Kran og Løfteteknikk har fått ny kontrakt med Aker BP. Kontrakten fører til at 30-40 personer får jobb. FOTO: IKM

IKM-kontrakt gir jobb til 30-40 personer

– Vi er strålende fornøyd med kontrakten, sier daglig leder Erik Johannesen i IKM Kran og Løfteteknikk.

Det er Aker BP som har tildelt IKM Kran og Løfteteknikk AS kontrakt for service & vedlikehold av kraner, løst løfteutstyr og livrednings midler på alle offshore installasjoner der Aker BP er operatør.

Dette dreier seg om Alvheim, Ivar Aasen, Valhall/Hod, Ula/Tambar og Skarv.

IKM Kran og Løfteteknikk har hatt samme kontrakt for Valhall/Hod, Ula/Tambar og Skarv i forrige kontraktsperiode i 11 år.

Den nye kontrakten har i utgangspunktet en varighet på fem år, samt opsjon på ytterligere 3+3 år.

–  Vi er strålende fornøyd med at vi får mulighet til å bli med Aker BP videre med vedlikehold av deres offshore installasjoner. Vi takker Aker BP for fornyet tillit, sier daglig leder Erik Johannesen i en pressemelding.  

LES OGSÅ: Stor kontrakt til IKM

30-40 nye jobber

Kontrakten medfører at cirka 30-40 personer blir sysselsatt, opplyser selskapet.

IKM Kran og Løfteteknikk sin virksomhet er primært rettet mot olje- og gass industrien der selskapets tjenester er relatert til offshore kraner, løfteutstyr, materialhåndtering og livbåt vedlikehold.

Selskapet har også nylig styrket sin ordreportefølje med betydelige kontrakter innenfor inspeksjon/sertifisering og vedlikehold for vindmøller, samt løfteredskaper for el-kraft industrien på land.

LES OGSÅ: Kyllingstad spår 10.000 nye jobber

Tett integrering

Kontrakten innebærer tett integrering med Aker BPs driftsorganisasjon på land og offshore.

– Like viktig er det pågående kosteffektiviseringsarbeidet i form av blant annet digitalisering i driftsfasen samt fokus på kontinuerlig forbedringer ved bruk av blant annet LEAN-systematikken som rammeverk for vår arbeidsmetodikk og løfteteknikk, sier divisjonsdirektør, Arne Vervik, i IKM Gruppen.

LES OGSÅ: IKM kjøper Tech Team Solutions