Justin Bieber opptrer for første gang i en annen norsk by enn Oslo når han kommer til Stavanger og Forus travbane 7. juni. Foto: AFP PHOTO/Christophe Archambault

Ikke like kravstor som i India

Justin Biebers lange «rider» fra India spres verden om på Twitter, men arrangørene i Stavanger opplever ikke at verdensstjernen kommer med for høye krav.

– Det faktum at Justin Bieber spiller konsert i Stavanger på en travbane, sier vel litt om at også han er et menneske, sier arrangør for Den Store Sommerfesten, Øivind Ekeland. 

Han er snart klar for å ta imot verdensstjernen, og over 30.000 tilskuere, på Forus travbane 7. juni. 

Dette blir første gang popstjernen spiller konsert i en annen norsk by enn Oslo. 

LES OGSÅ: Justin Bieber kommer til Stavanger

Indisk rider

Tidligere i mai la en indisk musikkjournalist ut det som tilsynelatende var Biebers «rider» på Twitter. Listen med krav fra popstjernen til arrangørene i India inkluderte blant annet boblebad, biler og gourmetretter oppkalt etter artistens egne låter.

Ekeland kjenner seg ikke igjen i dette. Han tror settingen er en ganske annen, med tanke på at sommerfesten er en festival.

– Her er han sammen med andre artister. Dette er ikke en Bieber-konsert. Jeg tror han justerer forventningene etter forholdene, og at han er mest interessert i å underholde.

Likevel tror han Stavanger vil ha mer enn nok å by verdensstjernen på.

– Vi har blant annet god dialog med flere vidunderlige lokale kokker, og generelt samarbeider vi godt med resten av byen. Stavanger har alt en trenger.

LES OGSÅ: Vår, varme og utepils

Med i beregningene

– Stjerner skal jo ha sitt, men det er veldig individuelt. Noen store artister har nok beina planta mer på jorda enn andre, sier festivalsjef for Utopia, Espen Yung Svendsen.

Han tror ikke verdensstjernenes dyre krav skaper utfordringer for stavangerarrangørene.

– Ridere og lignende er jo med i beregningene. Vi vet hva vi har råd til og forsøker å være imøtekommende.

Han legger til at det ikke nødvendigvis bare er de store artistene som er kravstore. 

– Den vanskeligste kamelen å svelge er nye band som har kommet seg litt opp, som har stor tro på seg selv og kommer med høye krav, til tross for at de har en tilhengerskare på 10 personer.

LES OGSÅ: Nico & Vinz til Den Store Sommerfesten