Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ikke gjør bompengesaken mer komplisert enn den er

DEBATT: Er du mot bruk av bompenger, er det dessverre bare et parti du kan stemme på

Av: Kristoffer H. Nagell-Dahl, Bystyrerepresentant i Sandnes og styremedlem Rogaland Frp

Jeg ser at flere andre politiske partier i leserinnlegg og på sosiale medier prøver å legge ansvaret på at det fortsatt er bompenger over på Fremskrittspartiet. Bompengesaken er ikke så vanskelig å forholde seg til som disse partiene forsøker å skape et inntrykk av.

For velgerne er saken så enkel som dette: Frp er alene på Stortinget om å ønske reduksjon og helst fjerning av bompengene i Norge. En stemme til og de andre partiene på Stortinget utenom Frp er en stemme for økt bruk av bompenger i Norge. En stemme til Frp er en stemme for redusert bruk av bompenger.

H/Frp regjeringen har foreslått å kutte bompenger på flere bompengeprosjekter i denne perioden. Det som er mest oppsiktsvekkende og som velgerne bør merke seg er at de rødgrønne partiene stemmer mot de samme kuttene.

I opposisjon stemte Fremskrittspartiet mot ALLE bomprosjektene og tapte ALLE avstemmingene. I regjering får Frp med seg samarbeidspartiene Høyre, Venstre og KrF på å fjerne enkelte bompengeprosjekter og redusere takstene på mange andre. Denne reduksjonen i bompengebruk hadde ikke vært mulig uten Frp i regjering. Fremskrittspartiet er vekten i regjering som trekker bompengebruken nedover.

Er du mot bruk av bompenger, er det dessverre bare et parti du kan stemme på. Stem Fremskrittspartiet 11. september for å hjelpe oss i kampen mot bompenger.