Mathias Trettenes har slitt med poengproduksjonen etter overgangen til Allsvenskan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Ikke bare søtt hos «söta bror»

En overtrent Johannes Johannessen (19) er blitt lånt ut, mens Mathias Trettenes (22) sliter med poengproduksjonen. Selv om Oilers herjer som aldri før angrer de ikke sine overganger til svensk hockey.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vaulen-gutten Johannes Johannessen tok i fjor norsk hockey med storm og spilte bunnsolid i VM. Da den svenske mesteren Frölunda kom på banen virket det realistisk at han skulle få spille. Slik har det likevel ikke gått.

Han har spilt en kamp i SHL i høst og er nå utleid til samarbeidsklubben Oskarshamn i Allsvenskan til etter junior VM i desember.

– Jeg har ikke fått den starten jeg ønsket meg, erkjenner Johannessen overfor RA.

Treningssjokk

Samtidig har backen vært uheldig. I starten var han borte på landslagsoppdrag og pådro seg også en hjernerystelse. Da han skulle trene seg opp med klubbens U20-lag gikk han på en smell.

– Jeg startet nok for tidlig og ble overtrent. De tok blodprøver og jeg hadde altfor mange hvite blodlegemer. Det er nok snakk om treningssjokk.

LES OGSÅ: Tro det eller ei; Oilers har faktisk startet bedre før

Stortalentet ble så sendt til Oskarshamn for å spille seg i form. Den allsvenske klubben var likevel ikke helt fornøyde med at han fløy fram og tilbake.

– Derfor ba jeg om en mer langsiktig plan og vi ble enige om at jeg skal være utleid til etter junior-VM i desember. Jeg vil bli hentet opp ved skader. Dessuten skal jeg være med å spille CHL mot Berlin med Frölunda nå, sier han.

Tøft for Trettenes

Han angrer ikke.

– Jeg synes fortsatt det var det rette valget og var klar over at jeg kunne bli sendt ned hit. Hverdagen i Allsvenskan er tøffere enn i Oilers. Det er tette kamper hele tiden. Jeg tror jeg blir tøffere i hodet av dette, sier han.

Mathias Trettenes har heller ikke fått noen perlestart hos divisjonskollega Almtuna. Kun ett mål og én assist har det blitt på de 12 første kampene – på tross av godt med spilletid.

– Det er en annen type hockey som spilles og det har tatt tid å venne seg til. Hjemme er man mer opptatt av styrespill og kontroll. Her er det friere. Det er mer «run and gun».

LES OGSÅ: Vil ikke la 12 poeng bli hvilepute

Han angrer likevel heller ikke.

– Nei. Dette er en større og bedre utfordring for meg. Jeg behøvde noe nytt etter fem år i Oilers.

Trettenes innrømmer at han gikk ned i lønn for å spille i Sverige. Fasilitetene i Almtuna kan heller ikke sammenlignes med Oilers.

– Men treningshverdagen er god og klubben er så proff som den kan med forutsetningene.

At Oilers har enorm suksess uten gleder han seg over.

– Jeg ser alle kamper på nett. Fantastisk gøy å se hvordan ny stil sitter og hvordan Søberg, Hoff og Salsten har bidratt. Disse har jeg spilt med på de forskjellige landslagene.