Ibrahimaj la seg flat etter kollaps

Ylldren Ibrahimaj skulle bare sette ballen i nærmest åpent mål på 2-0 med ti minutter igjen. Få skjønte noe da han ikke skjøt. Så kollapset Viking fullstendig.

Jeg skulle selvsagt ha skutt der, erkjenner Ibrahimaj overfor RA.

Det var ikke slik at Furdal burde skutt selv og at vinkelen ble for dårlig for deg?

Nei, sier Ibrahimaj - uten å klare å komme opp med noen god forklaring på hvorfor han ikke enkelt og greit bredsidet ballen tilbake i målet.

Kastet bort to poeng

Han er fullstendig klar over at Viking kastet bort to poeng. At de aldri i verden skulle invitert inn Ranheim i kampen.

Dette var ekstremt kjipt. En kamp vi skulle ha vunnet, erkjenner Ibrahimaj.

For Viking hadde full kontroll til det var spilt 86 minutter mot Ranheim. Tidvis var de strålende gode. Sjanse på sjanse ble rullet opp.

Problemet var bare at de ikke klarte å omsette dem. Og så kom usikkerheten snikende.

Samuel Fridjonsson misbrukte også en gigantisk sjanse, men det beste eksempelet var det nevnte med Ibrahimaj etter 81 minutter.

Berntsen kokte på linjen

Johnny Furdal spilte ballen uselvisk på blankt mål. Ibrahimaj valgte så å se etter andre alternativer i stedet for å skyte selv. Det fikk Bjarne Berntsen til å koke på linjen. Han reiste seg opp og brølte mot Ibrahimaj etter det uforståelige valget.

Etterpå var han forbannet og oppgitt over mangelen på kynisme.

At vi ga fra oss seieren her har tre grunner. Den første er at vi gir ballen for lett fra oss på 2-0. Den andre er tap av viktige dueller i feltet på 2-1. Så er jeg aller mest irritert over at vi ikke er kliniske nok foran mål. At Ylldren (Ibrahimaj) ikke avsluttet da han burde og at Samuel (Fridjonsson)skjøt rett på keeper fra kloss hold.

Berntsen erkjenner at det hadde vært lite å si på om Viking hadde vunnet 4-0 nok en gang. Men slik ble det ikke.

Og da er det ikke godt nok, sier treneren.

Han håper laget kan dra lærdom av det. Bli mer kyniske. Ta folk ut i eget felt. Ta sjansene.

For om Viking roter bort så fete sjanser til trepoengere som søndag vil de ikke ta de nødvendige stegene mot øvre halvdel av tabellen.

Kampfakta og Vikingbørsen:

Fotball, Eliteserien

Viking – Ranheim 2-2 (0-0)
SR-Bank Arena, 8135 tilskuere
Mål: 1-0 Kristian Thorstvedt (48), 2-0 Thorstvedt (57), 2-1 Ola Solbakken (84), 2-2 Mushaga Bakenga (87).
Dommer: Tore Hansen, Feda.
Gult kort: Aleksander Foosnæs, Mads Reginiussen, Ranheim, Kristoffer Løkberg, Viking.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 5 – Fredrik Torsteinbø 6, Tord Johnsen Salte 5, Viljar Vevatne 5, Adrian Nilsen Pereira 5 – Kristian Thorstvedt 6 (Johnny Furdal fra 76.), Kristoffer Løkberg 6, Samuel Kari Fridjonsson 6 – Ylldren Ibrahimaj 4 (Zymer Bytyqi fra 89.), Tommy Høiland 5 (Even Østensen fra 86.), Zlatko Tripic 6.
Ranheim (4-3-3): Even Barli – Jørgen Olsen Øveraas, Daniel Kvande, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs (Torbjørn Lysaker Heggem fra 83.) – Magnus Blakstad, Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem – Øyvind Storflor, Michael Karlsen (Mushaga Bakenga fra 58.), Erik Tønne (Ola Solbakken fra 69.).