I høst skal hele Rogaland lese denne boken

I løpet av høsten skal det deles ut 30.000 gratis bøker.

Rogaland fylkeskommune starter lørdag 14. september utdelingen av den slagkraftige og kritikerroste boken «Skamløs» som er årets utvalgte bok i prosjektet Hele Rogaland leser, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

– Det er utrolig stas at «Skamløs» skal deles ut i 30.000 eksemplarer i høst og at vi får lov å reise rundt i hele Rogaland og snakke om boken, sier Nancy Herz, en av bokens tre forfattere, som selv er oppvokst i Haugesund.

Hun har sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour startet bevegelsen «De skamløse jentene» og for sitt arbeid har de blant blant annet mottatt Fritt Ords Honnør i 2017.

«Skamløs» er en feministisk-, politisk- og en opplysningsbok, ifølge fylkeskommunen. 

– Jeg håper mange lærer noe nytt og at de har lyst til å engasjere seg etter å ha lest boken, sier Nancy Herz.

Totalt skal 30.000 gratis bøker deles ut fra alle fylkets biblioteker, og utdelingen starter lørdag 14. september. 

Fra 23. september skal forfatterne Bile, Srour og Herz på turné i fylket, hvor både biblioteker og videregående skoler skal besøkes.

Hele Rogaland leser ble startet av Sølvberget i 2008, med navnet «Hele byen leser» og var en del av kulturhovedstadsåret. Rogaland fylkeskommune overtok prosjektansvaret i 2010 og totalt har det blitt delt ut over 380.000 gratisbøker via folkebibliotekene i Rogaland.

Målet er å øke interessen for litteratur fra fylket, og gi fylkets befolkning en felles leseopplevelse. Hele Rogaland leser drives av Rogaland fylkeskommune og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.