Seier mot Vålerenga i dag betyr nok et gull til Petter Thoresen og Oilers. Det vil også bety at de er første lag på 20 år til å feire en tittel på Jordal – foruten hjemmelaget VIF. Sist gang det skjedde var også Thoresen involvert.Foto: Espen Iversen

I dag vil Thoresen kopiere seg selv

Det er nå 20 år siden et annet lag enn Vålerenga kunne feire et gull på Jordal. Lørdag vil Petter Thoresen kopiere seg selv – og sikre seriegullet. Espen «Shampo» Knutsen må på sin side velge mellom pest og kolera.

Forrige gang det skjedde var nemlig en ung Thoresen som trener for Storhamar. De slo VIF med 5–3 i den avgjørende NM-finalen på Jordal og kunne juble.

Siden er det ikke mange som har kunne tfeiret i løvens hule. Bokstavelig talt.

Kildene til statistikk-ansvarlig Trygve Svendsen i Stavanger Oilers forteller at det ikke er noen som har gjort det. Verken i serie eller NM – selv om Oilers hadde sjansen i seriefinalen for to år siden. Ifølge tidligere VIF-direktør Jan Tore Kjær har det faktisk ikke skjedd på de årene.

–Det høres riktig ut at ingen har gjort det på 20 år. Det var en måned før jeg startet i klubben, melder han i kjent stil.

Petter Thoresen er på sin side mer enn klar for å smøre det litt inn ved å løfte pokalen som viser at Oilers er mestere på Jordal.

– Det er på høy tid å gjenta den bedriften, sier Thoresen.

Det er han ikke alene om å mene i Oilers. De fleste klør etter å vinne gull på Jordal.

Pest og kolera for Shampo

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen tror på sin side spillerne sliter litt med å bestemme seg for om de ønsker at Oilers eller Lørenskog skal vinne gull.

Han erkjenner at møtet mellom Vålerenga og Oilers ikke har sportslig betydning for VIF.

– For oss er denne kampen kun en forberedelse til sluttspillet. Det er sjanseløst å ta igjen Sparta på fjerde. Det har vi spolert med dumme tap, sier han til RA.

«Shampo» innrømmer at han gjerne kunne sett for seg en annen ramme.

– Dette hadde vært mer gøy om det var seriefinale mellom oss og Oilers – som for et par år siden.

– Er ikke dette scenarioet litt som å velge mellom pest og kolera for dere?

– Jo! Det kan du klart si. Vi i Vålerenga liker verken Oilers eller Lørenskog.

Shampo innrømmer at han ikke er helt sikker på om spillerne er kjempetente på å nekte Oilers gullet lørdag – eller om de heller ser at Lørenskog tar det.

– For å være ærlig så tror jeg ikke spillerne er så opptatt av om Oilers eller Lørenskog tar gullet. Det tror jeg faktisk er ett fett.

– Vi har jo bare slått dem

Petter Thoresen mener Shampo og VIF-gjengen burde sett at det er en vesentlig forskjell på Oilers og Lørenskog.

– Det er Lørenskog som har stjålet spillerne deres. Vi har bare slått dem ærlig og redelig vi, sier en glisende Oilers-trener.

Om spillerne til Oilers holder nivået de viste mot Kongsvinger torsdag bør mulighetene være gode.

Da kan fort Petter Thoresen feire sin niende tittel med Oilers. Nummer ti – på sju år – kan komme i sluttspillet.

Men han tror ikke folk bør forvente at det skal fortsette i samme titteltempo for Oilers i framtiden. Marginene er små og dette er laget alle i Norge vil slå. Stavanger må ikke gå i fellen med å bli en bortskjemt hockeyby.

– Det fine med denne gruppen er at de skjønner at du begynner med blanke ark hvert år. Vi har vært gode vinnere.

– Er det verre å være en god vinner enn en god taper?

– Ja. Det tror jeg faktisk. Det er så lite som skal til for at det snur. Klubber ønsker å bli enda litt bedre. Så endres en liten detalj og konsekvensene blir enorme, sier Thoresen.

Som er like tittelsulten som alltid.