Hvem tar varmerekorden?

Stavanger, Oslo og Bergen kan alle sette ny varmerekord for mai i dag.

Varmerekorder står for fall i dag, og byene Stavanger, Oslo og Bergen er i førersetet i kampen om å sette ny rekord for varmeste dag i mai.

– I dag blir det rekordforsøk i #SørNorge for makstemperatur i mai! Vi er klare for å notere! skriver Meteorologene på Twitter.

Oslo og Bergen har 29,8 som sine offisielle varmerekorder for mai, mens Stavangers ligger 0,1 grader under, på 29,7 satt i 1942 (!).

Prognosene for dagen i dag og torsdag tilsier at alle kan ryke. Men hvilken av byene tar maksrekorden? Det gjenstår å se.

Startet varmt, blir varmere

Dagen har startet varmt. Klokken 07.00 onsdag var det hovedstaden som gikk i en tidlig og klar ledelse med 21,5 grader, fulgt av Stavanger med 19,4 og Bergen med 17,6, melder meterorologene.

Men konkurransen synes å hardne til. Ifølge Yr.no kan alle tre byene nå 30 grader i løpet av dagen i dag eller morgen dagen.

– Sykt varmt

Skal en tro Per Inge Torkelsen, som Dagbladet har pratet med, så er det i allefall varmt i Stavanger.

– Det er sykt varmt. Her må vi sitte i skyggen for å prøve og ikke svette så mye, sier komiker Per Inge Torkelsen fra hjemmekontoret der han melder om 29,5 grader onsdag formiddag.

Statsmeteorolog: – Tør ikke spå vinner

Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl tør foreløpig ikke spå en vinner av den pågående hetekrigen.

– Det er et jevnt løp, og det er fair. Marginene er så små at det er vanskelig å si om varmerekorden vil ryke og hvor. Det kan gå alle veier, selv om det er litt større sannsynlighet for at det vil bli varmest på Vestlandet på grunn av fralandsvind, sier Løvdahl til Dagbladet.

Bergen i tet til lunsj

Ved måling klokken ti har Bergen overtatt ledelsen med 25,4 grader, fulgt av Oslo med 23,9 og Stavanger med 22,8.

Ved måling klokken 12 befester Bergen sin ledelse, og det nærmer seg rekord. Bergen har nå 29,3 grader, Stavanger har 28,1 og Oslo har sakket akterut med 26,5.

– Men det er først etter klokken 14 at det vil dra seg til, sier statsmeteorologen.

Det er også i ettermiddag de høyeste temperaturene er meldt.