Alexander Kristoff vant ikke like mye i 2016 som i 2015. Likevel kan det være mer enn nok til å blå Årets sportsnavn. Foto: NTB scanpix

Hvem bør bli Årets sportsnavn?

RA-sporten kårer i samarbeid med Jadarhus Årets sportsnavn i 2016. Hvem som bør vinne er det DU som bestemmer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Er 12 UCI-seirer nok til å forsvare tittelen som Årets sportsnavn for Alexander Kristoff? Det er det DU som bestemmer!

RA har siden 2003 kåret Årets sportsnavn i distriktet i samarbeid med leserne – og en partner som sørger for premien. Denne gangen er det Jadarhus som står for vinnersjekken på 10.000 kroner. Denne får vinneren donere videre til et veldedig formål vedkommende selv bestemmer.

I 2015 var det Alexander Kristoff som stakk av med den prestisjetunge leserprisen. Han var kanskje verdens beste syklist. Det satt leserne selvsagt pris på. Selv om årets sesong har vært god, og de internasjonale seirene mange, var ikke Kristoff helt fornøyd.

I så måte er Stian Skjerahaug en motpol. Han vant rubbel og bit i Norge og Norden. Samtidig traff han perfekt under OL. Likevel er konkurransen så stor i herreturn at han var sjanseløs.

For Filip Ingebrigtsen har året vært et gjennombrudd og en vandring ut av skyggenes og skadenes dal. Europamesteren i friidrett bør være en het kandidat. Så får det være at OL ble en skuffelse.

Det gjorde det dog ikke for Sarah Louise Rung. Handikapsvømmeren fra Madla besørget to gull, en sølv og to bronser i Paralympics i Rio. Ro-stjernen Are Strandli innfridde også med Rio-bronse.

Oilers poengmaskin Josh Soares kan heller ikke glemmes. Seriegull, NM-gull og et poengsnitt over 1,20 i kalenderåret sier sitt. Han er kanskje den aller største stjernen i Oilers.

Camilla Herrem vil på sin side kanskje huske best missen som sendte Norge ut i semifinalen i Rio. Likevel kommer en ikke bort ifra at hun er en av de store nøkkelspillerne på laget som tok bronse. På klubbnivå har også 2016 vært solid for henne.

Gunn-Rita Dahle Flesjå lyktes heller ikke med å ta gull i Rio. Likevel henger hun stadig med helt i verdenstoppen. Den prestasjonen forsterkes kraftig av at hun nå er blitt 43 år.

Birkir Bjarnason er den eneste fotballspilleren i årets felt. Det vanvittige EM-eventyret med Island kan ikke glemmes. At han har vært meget sentral på det sveitsiske mesterlaget Basel teller også tungt.

Hvem av våre ni kandidater som skal vinne til slutt er det DU som bestemmer.

Godt valg!