Dette er de nominerte til Årets Viking. Foto: NTB scanpix

Hvem av disse er «Årets Viking»?

Det er ikke lett å peke på hvem som skal bli «Årets Viking» i en nedrykkssesong. Samtidig kan ikke en RA-tradisjon som har vart siden 1972 brytes dette året heller.

Viking har levert en av sine dårligste sesonger i manns minne, men vi har likevel plukket ut fem kandidater som du kan stemme over som «Årets Viking».

Kriteriet er at de har spilt en tredjedel av kampene i år og fortsatt er i klubben. Det betyr blant annet at vi har droppet å ta med Samuel Adegbenro som ble solgt til Rosenborg i sommer.

Hvem som vinner er det du som avgjør. Avstemningen er i år kun digital og du kan stemme ved å klikke på din favoritt i avstemningen på våre nettsider.

Avstemningen stenger fredag 24. november, to dager før Vikings siste kamp for sesongen hjemme mot Stabæk.

HER KAN DU STEMME FRAM ÅRETS VIKING

Dette er kandidatene:

Julian Ryerson: Lyngdølen har tatt steget fra ung og talentfull til en av de absolutte nøkkelspillerne på laget denne sesongen. Har blitt brukt både sentralt på midtbanen, offensivt på midtbanen og som høyreback i løpet av denne sesongen. Ryerson er åpenbart ikke hovedgrunnen til at laget neste år spiller i Obos-ligaen. Etter en veldig god start på sesongen, har han stort sett vært solid – kanskje uten de aller største toppene.

Kristoffer Haugen: Venstrebacken med den presise og kultiverte foten har ikke alltid hatt de beste arbeidsforholdene i år. Han har måttet forholde seg til nye kollegaer i forsvaret altfor ofte og har også selv blitt dratt inn som stopper ved flere anledninger. Selv om han har signalisert at han neppe blir med ned en divisjon har han i flere år vært en lojal spiller. Før denne sesongen sa han blant annet nei til å bli solgt til Vålerenga selv om budet var akseptabelt for Viking.

Tommy Høiland: Kom tilbake fra Strømsgodset midtveis i sesongen og leverte tre mål på sine tre første kamper for klubben. Dessverre kom Høilands bidrag for sent for Viking, og den hjemvendte angriperen måtte også vente åtte kamper før han fikk sin første seier. Ligger an til å bli klubbens toppscorer blant de nåværende spillerne, og er bare to mål bak Samuel Adegbenro som står med seks mål før overgangen til Rosenborg. Hvem vet hvordan det hadde gått om den hardtarbeidende angriperen fikk spille hele sesongen?

André Danielsen: Kapteinen ble Årets Viking i fjor, men har som laget slitt mer denne sesongen. I denne kåringen er han likevel med. Du kommer ikke utenom. Selv om han er blitt en voksen mann er han aldri skadet og har igjen spilt det meste. Innsatsen kan man sjeldent ta ham på, og 32-åringen har levert nok en stødig sesong på det jevne sentralt på midten for Viking.

Iven Austbø: Selv om han nylig mistet plassen i et par kamper har Austbø scoret høyt på RA-børsen gjennom sesongen totalt sett. Keeperen har definitivt gjort bedre sesonger som toppspiller, men det har de fleste av spillerne under kontrakt. Det er fort gjort å glemme de gode redningene Austbø har gjort, da han dessverre også har gjort en del tabber.

Hvem som vinner er det du som avgjør. Avstemningen er i år kun digital og du kan stemme ved å klikke på din favoritt i avstemningen på vår Facebook-side.