Oilers-back Spencer Humphries har levert en god sesong til nå for serielederne, og har spesielt gjort seg bemerket i overtallsspillet. Med elleve av Oilers førti mål i overtall har Humphries vært en avgjørende bidragsyter i mange kamper slik at Oilers nå er i førersetet for å ta sitt tredje strake seriemesterskap. Foto: Espen Iversen

Humphries på jakt etter sin andre klubbrekord

Spencer Humphries har allerede scoret flest mål i overtall for en back på én sesong, og er nå bare fire mål bak Kurt Davis' scoringsrekord på 18.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvis du mener du har sett det før at Oilers-spillerne presser på i powerplay, før pucken finner Spencer Humphries og går i mål, har du helt rett. 11 ganger har kanadieren scoret for Oilers i overtall denne sesongen.

– Jeg må gi all honnør og skryt til Mark van Guilder og Dan Kissel som har gjort jobben enkel for meg. De gjør all jobben med å åpne opp rom og finne meg uansett hvor jeg er på banen, sier Humphries til RA.

LES OGSÅ: Stjernen utsatte gullfesten

Glasuren på kaken

Det er bare Kongsvinger som har spilt mindre overtall enn Oilers denne sesongen, og Humphries har altså stått for nærmere 30 prosent av målene.

– Jeg har aldri scoret så mye mål i én sesong før, og spesielt i overtallsspillet har jeg fått beskjed om å skyte mest mulig. For en spiller i min rolle i overtall er det bare å skyte så ofte en kan, og håpe det går bra, sier Humphries og ler.

Kanadieren har allerede tatt klubbrekorden for antall mål scoret av en back i overtall, og jakter nå på Kurt Davis’ scoringsrekord fra 13/14-sesongen.

– For meg personlig er det en ære å sette klubbrekord, men jeg må dele den med Mark og Dan. Uten dem hadde jeg aldri scoret så mye. Nå har vi tre kamper igjen av sesongen, og det viktigste er å vinne ligaen, men kan jeg klare å score nok mål til å ta nok en klubbrekord vil det selvsagt være glasuren på kaken, sier Humphries.

LES OGSÅ: Debutantshow sikret Oilers nærmest gullet

– Veldig verdifull spiller for oss

Trener Pål Gulbrandsen skryter av Humphries mentalt.

– Spencer har et veldig godt skudd, og han er ikke redd for å bruke det. Mange blir reserverte hvis de bommer en gang eller to, og begynner å sentre i stedet, men Spencer har selvtilliten til å bare skyte og skyte, og det er kanskje hans viktigste egenskap, sier Gulbrandsen.

Kanadieren har fire mål i åpent spill, men med alle overtallsmålene har han bidratt med flere mål enn Josh Soares.

– Spencer har en veldig rask sving og er kjapp på avtrekkeren, noe som gjør at han får fyrt av gårde pucker fra alle mulige vinkler. Det gjør at han er en veldig verdifull spiller for oss, og da spesielt i overtall, forteller Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Humphries' drømmekveld mot erkefienden

Gleder seg til sluttspillet

Humphries er enig med Oilers-keeper Henrik Holm at de må skru til i forsvar, men mener at laget har vist framgang.

– Du kan alltid bli «tightere» i forsvar, og mot Stjernen måtte Henrik redde oss med flere gode redninger. Men hvis de ser de siste par kampene opp mot det vi gjorde for et par måneder siden, synes jeg vi har hevet nivået. Hvis vi fortsetter med det, er vi på god vei inn mot sluttspillet, sier han.

Et sluttspill han gleder seg til.

– Jeg elsket å spille sluttspill da jeg var i Nord-Amerika, for der går du inn i en ordentlig krigssone. Du får mange skader, det er mye ondt blod mellom lagene og det er virkelig intenst. Jeg vet ikke hvordan det er her, men jeg gleder meg, sier han.

LES OGSÅ: Oilers U20-lag nærme seriegullet