Humphries fastsatte sluttresultatet til 7-1 for Oilers

Tre mål på to minutter i starten på midtperioden ble avgjørende da Oilers anført av Dan Kissel med et hattrick knuste Kongsvinger i Kongshallen i første kamp etter landslagspausen.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: Oilers hadde fullstendig kontroll fra start til mål, og får trampeklapp av de fire (!) Oilers-supporterne på tribunen. Fem skadeforfall til tross, Oilers er en divisjon bedre enn Kongsvinger og viste det til gangs i dagens kamp uten å hente frem det aller ypperste. De tre målene på to minutter i starten av midtperioden gjorde virkelig susen for bortelaget, som kontrollerte inn resten av kampen.

60.min: MÅÅL. 1-7. Ti sekunder før slutt fastsetter Spencer Humphries sluttresultatet til 7-1 i overtall. Van Guilder legger pucken over til Humphries som drar til hardt og lavt, og scorer Oilers syvende mål for dagen.

59.min: TV2 har samsending med Radio Kongsvinger og kommentatoren sammenligner Oilers med Barcelona i gjenvinningsspillet. Kuuvulainen ble utvist for Oilers, som spiller resten av kampen i overtall.

57.min: MÅÅÅL. Dan Kissel får sitt hattrick. Oilers får sitt sjette mål for dagen, og det virkelig etter klabb og babb-spill. En puck ble lagt på Furseth, og Oilers-spillerne gravde og gravde foran keeper. Til slutt fikk Dan Kissel pirket pucken over mållinjen og fullført sitt hattrick, til store protester fra Kongsvinger.

54.min: Ny god mulighet for Lorentzen da han prøver å dra av Furseth i KIL-buret, men heller ikke denne gang lykkes det for Lorentzen.

53.min: Det begynner å bli litt småampert i Kongshallen, og Soares har problemer med å komme seg av isen. Hinker seg av for egen maskin etter en duell med Kuuluvainen.

49.min: Så var det Kissels tur til å komme alene med keeper, men amerikaneren får ikke hattricket sitt denne gangen da Furseth lukker beina og nekter Kissel.

47.min: Hoff med kjempepass til Lorentzen som kommer alene med keeper, men han sender pucken utenfor.

47.min: Skråmo kommer inn igjen på isen, og Kongsvinger rir av nok et undertall.

45.min: Ikke like forrykende åpning på den tredje perioden, men Oilers har full kontroll på kampen. Kunes prøver å dra seg forbi alle Kongsvinger-spillerne og fremprovoserer ny tominutter for kongsvinger. Skråmo får den for tripping.

43.min: Oilers med sjanser på rekke og rad i overtallet, men ingen får pucken i mål. Dermed ender overtallet uten scoring.

41.min: Den tredje perioden er i gang, og Oilers starter i overtall. Buret er ute av stilling, og de har brukt noen minutter på å fikse det.

2.periode:

40.min: En forrykende midtperiode er over, der Oilers vinner 4-1. Tre kjappe mål på to minutter og tre sekunder sikret langt på vei seieren for Oilers, selv om Daniel Trnavsky reduserte etter halvtimen spilt. Kaptein Forsberg økte så ledelsen til 5-1, og Oilers skal altså spille fem mot tre i starten av tredje periode.

40.min: Ny utvisning for KIL med fem sekunder av perioden. Lennhammer får den for tripping, og dermed blir det fem mot tre fra start i den tredje perioden.

39.min: Et fantastisk soloraid av Tim Kunes der han finter av den ene etter den andre KIL-spilleren gjør at Sunnquist får to minutter for hekting.

38.min: Osa får en ny utvisning for KIL for slashing, som dermed spiller to minutter i undertall.

35.min: Holm med to gode redninger etter KIL-trykk i overtall, men Oilers-keeperen klarer brasene og serielederen rir av to strake undertall.

33.min: KIL utnyttet overtallet dårlig, og skapte nesten ingenting de to minuttene i overtall. Spencer Humphries får to minutter for slashing to sekunder før overtallet var ute, og dermed blir det nytt overtall for KIL.

31.min: Anders Tangen Henriksen utvist for Oilers. Får to minutter for interference.

30.min: MÅÅÅL. 1-5. Oilers opprettholder firemålsledelsen sin, og denne gang er det kaptein Kristian Forsberg som scorer. Hoff får nok en målgivende.

29.min: MÅÅL. 1-4. Kongsvinger reduserer gjennom Daniel Trnavsky. Pucken blir tredd igjennom Oilers to backer av Mörsky, og alene med Holm scorer Trnavsky på returen etter at Holm redder det første skuddet.

25.min: MÅÅÅL. Oilers scorer mål hvert minutt nå. Denne gang er det Dan Kissel som får pucken i mål etter fint spill av van Guilder og Humphries som får målgivende. Kongsvinger tok timeout etter å ha sluppet inn tre mål på to minutter og tre sekunder.

24.min: MÅÅÅL. Oilers med nok et mål i Kongshallen. Tim Kunes skyter fra blålinjen, og Josh Soares styrer pucken i mål. 50 sekunder mellom målene.

23.min: MÅÅÅL. Oilers går opp i 2-0. Henrik Medhus plukker opp pucken langt nede i banen, drar seg oppover langs venstrekanten og skjærer innover i banen. Alene med keeper Furseth vipper han pucken opp i nettmaskene. Meget god prestasjon av Medhus. Magnus Hoff får målgivende.

22.min: Daniel Trnavsky kommer seg nesten alene med keeper, men blir såpass presset i skuddøyeblikket at det ikke blir så farlig som det kunne se ut som. Holm har grei kontroll på det skuddet.

21.min: Midtperioden er i gang fra en meget tynt besatt Kongshallen i kveld. Vanligvis pleier det å være en del på tribunen da Oilers kommer på besøk, men ikke i kveldens kamp. Stor forskjell for Oilers der også fra DNB Arena.

1.periode:

20.min: Oilers har hatt pucken klart mest, og kontrollert greit denne første perioden. Dan Kissel ga Oilers ledelsen ganske tidlig i kampen, men så mange fantastisk store sjanser har ikke Oilers heller skapt. KIL har vært frempå ved et par anledninger, men har ikke truet Henrik Holm nevneverdig. Oilers har et par gir å gå på her.

18.min: Lorentzen får pucken via vantet, og er ganske alene foran mål. Drar til med et skudd, men den treffer Furseth og går ut. Lorentzen gir til Hoff i neste angrep, men han skyter utenfor.

17.min: Oilers får til et par nye skudd denne gangen, men selv om det er en liten bedring fra det første overtallsspillet går pucken fortsatt ikke raskt nok til å utmanøvrere KIL-spillerne. Furseth tar de mulighetene som kommer.

15.min: Ny utvisning på Kongsvinger. Det er Sigbjørn Osa som får den for holding, og nytt powerplay for Oilers.

13.min: Håvard Steen skyter for Kongsvinger, og Holm gir en retur. Den plukkes opp av en Oilers-spiller som sender Josh Soares på en kontring, men amerikaneren klarer ikke å overliste Furseth i KIL-buret.

11.min: Kunes avsluttet overtallet med et brukbart skudd på mål, men Kongsvinger får rensket unna. Ikke verdens beste overtall av Oilers.

9.min: Kristian Forsberg med en smuddmulighet, men kapteinen sender den utenfor. Robin Halmrast får dagens første utvisning, og Oilers får overtall.

8.min: Kongsvinger med en god skuddmulighet, men Fredrik Gran Nilsens skudd blir reddet av Holm.

6.min: MÅÅÅL. 1-0 til Oilers. Dan Kissel scorer for Oilers. Hjemmelaget sliter med å få pucken ut av egen sone, etter at Oilers satte på et ekstra trykk. Kissel fikk pucken rett foran mål etter en assist fra Macauley og mannen med gullhjelmen banket den i mål.

4.min: Oilers har hatt pucken mest, og vunnet et par dropper oppe ved Kongsvinger-målet, men ikke skapt noe. Kongsvinger hadde nettopp kampens første sjanse, men fikk ikke kranglet pucken i mål.

1.min: Kampen fra Kongsvinger er i gang.

Før kamp:

Christian Dahl-Andersen sliter fortsatt med betennelsesskaden sin, mens Dennis Sveum måtte melde forfall til landslagskampene mot Storbritannia på grunn av skade. Verken han eller Ruben Smith er klar igjen etter småskadene, mens Petter Røste Fossen er langtidsskadet. Tommy Kristiansen har også blitt syk, og står over.
– Henrik Holm starter i mål, også har vi med oss Jacob Opsahl som reservekeeper. Even Myreng er også med som ekstra back, noe han har vært i det siste, sier Gulbrandsen som også har med seg Simen Talge.
Selv om Oilers altså ligger 40 poeng foran Kongsvinger, som bare har tatt ett poeng da de tapte hjemme mot M/S på overtid, er det ingen undervurdering fra Oilers.
– Vi sliter mot Kongsvinger når vi møter dem og får ikke målene eller seieren gratis. Selv om de ikke har tatt mange poeng er det ikke en kamp vi tar lett på, sier kaptein Kristian Forsberg.