Stavangerens versjon av «Don’t dress for dinner» har fått navnet «Rålls te fjells», og rollene spilles av Øyvind Angeltveit, Rudi Bjørknes Gundersen, Sigrun Eriksen, Kristin Svensen, Torfinn Nag og Elisabeth Berg og tar plass på en hytte i Sirdalen. Foto: Tone Helene Oskarsen

Humorvåren på Stavangeren

Stand-up, forviklinger på fjellet og reprise av en publikumsfavoritt er noe av det som skjer på Humorhuset Stavangeren i løpet av våren.

Vårsesongen på Stavangeren sparkes i gang med premiere på stand-up forestillingen «Game of Hansen» mandag 8. februar. 

– Dette er oppfølgeren til kjempesuksessen «50 shades of Hansen» som endte opp med over 100 forestillinger i løpet av spilleperioden. Hansen er en av landets absolutt morsomste menn og forventningene til nytt show er store. Denne premieren er en begivenhet, sier daglig leder Hans Petter Jørgensen. 

LES OGSÅ: Slik blir kulturvåren

Hansens show er ikke det eneste stand-up showet Stavangeren serverer i løpet av våren. Også irske Ed Byrne inntar scenen i februar. 

– Dette er intelligent humor servert av en svært erfaren komiker, som mange nok har sett etter flere opptredener på Live at the Apollo, sier Jørgensen, og beskriver humoren som «Seinfeld-humor».

– Mange har nok sett ham på TV uten å være klar over det, og han er nok en større artist enn mange tror. Så vi håper jo at plassene fylles opp, sier han. 

Gamle løgnaser

Løgnaslaget har hatt stor suksess med Løgnasevangeliet, som ble spilt flere ganger før jul. I mars kommer de nok en gang tilbake til Stavangeren.

– Pågangen på den forestillingen har vært så stor at det blir tre fulle forestillinger til, sier Jørgensen. 

Han tror det er både gamle og nye løgnas-fans som kommer for å se evangeliet. 

– De har holdt på lenge og er godt likt, så det er nok både den gamle fanskaren som kommer, i tillegg til at den nye generasjonen ønsker å se dem, sier han. 

– På tross av at de er gamle, så fins det ingen med så mye brodd som dem, og de er overhodet ikke gammelmodige i utrykket, legger Jørgensen til. 

Stor variasjon

I mai kommer også P3-stemmen Erlend Osnes til Stavangeren, med sitt show «Av familiære årsaker».

– Den gruppa som benytter seg mest av kulturtilbudene er de såkalt godt voksne. De har tid og økonomi til å få med seg ting. Kjernepublikummet vårt er nok godt voksne mennesker, så å trekke nye grupper er viktig for oss, sier Jørgensen.

Han føler humorvåren er variert, med alt fra konsert med Unni Wilhelmsen, til farsen «Rålls te fjells», stand-up og barneforestillinger. Han håper publikum våger seg bort til Stavangeren for å få med seg ting de vanligvis ikke ville valgt. 

– Uavhengig av scene, så vil du gjerne pirre nysgjerrigheten og få folk til å gå på ting de gjerne ikke har sett før. Og det håper jeg folk gjør i vår, sier Jørgensen.

 

Noe av det som skjer på Stavangeren i løpet av våren er:

  • Game of Hansen, premiere 8. februar
  • Rålls te fjells, premiere 29. mars
  • Ed Byrne: Outside looking in, 22. februar
  • Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes, 15. mars
  • Karius og Baktus, premiere 26. april
  • Trond Viggo og Bjarte Tjøstheim: Hvorfor det?, 29. april
  • Paal Flaata, 3. mai
  • Erlend Osnes: Av familiære årsaker, 4. mai
  • Mai:Jazz fra 9. - 12. mai
  • Fnisekompaniet, 9. juni