Martin Hummervoll skal på klubbjakt. Foto: Jørn H. Skjærpe

Hummervoll ferdig i Viking

Martin Hummervoll (20) får ikke forlenget sin avtale med Viking. Vidar kan fort bli neste stoppested.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi har gitt ham beskjed om at han står fritt til å finne seg en ny klubb. Det er vel egentlig naturlig all den tid at vi er enige om at han trenger en bedre kamparena enn 3. divisjon. Det får han ikke her, sier leder for sport og utvikling Bård Wiggen til RA.

Hummervoll har vært på to låneopphold på Island i løpet av sin tid i Vikings A-stall. Den siste tiden har han trent med Vidar. RA kjenner til at han fort kunne endt på Lassa allerede i sommer, men den overgangen ble felt av regelen som forbyr spill for tre klubber i løpet av en sesong.

Hummervoll selv har vært forberedt på et klubbskifte en stund nå.

– Jeg har vært forberedt på dette lenge. Uten spilletid blir det ingen utvikling. Det er best at jeg ser etter noe nytt på et best mulig nivå for å utvikle meg, sier han til RA.

Vidar kan bli et alternativ, men først og framst håper han på en kontrakt i Obos-ligaen.

– Jeg begynte å jobbe med dette forrige uke og det er interesse fra klubber både der og i 2. divisjon. Nå er jeg åpen for prøvespill om det er ønskelig, sier Hummervoll.

LES OGSÅ: Åpner for endringer i spillestilen

Trio må reforhandles med

Utover Hummervoll har også Erik Steen, Rasmus Martinsen og Herman Kleppa utgående kontrakter.

– Vi har lovet dem en tilbakemelding og en prat før vi tar ferie om to uker. Foreløpig har vi ikke tatt den praten med dem og derfor ønsker jeg ikke å si noe om framtiden deres, sier Wiggen.

Det er likevel nærliggende å tro at klubben er meget interesserte i å forlenge avtalen med U-landslagsmannen Rasmus Martinsen. Klubben har kun Karol Mets på kontrakt som stopper neste år og han kan fort bli solgt i vinter. Hadde det ikke vært for skadene til ulykkesfuglen Martinsen ville han fort spilt mye fotball i Tippeligaen denne sesongen med det nivået han er i besittelse av når han er i form.

Faktisk kan han fort få en sentral rolle i klubben neste år.

– Vi må i utgangspunktet få opp noen spillere. Utviklingsarbeid tar tid, men vi har en del lovende emner rundt 19–20 år, sier Wiggen.

LES OGSÅ: Viking tapte og ble nummer åtte

Klubben har også planer om å invitere med en del unge spillere på treningene før ferien, men fortsatt er ikke noe helt spikret her. Det er først og fremst neste uke som er aktuell.

Brasilianer fortsatt interessant

Den 18 år gamle brasilianske spissen Arthur Cavalante dos Santos, som prøvde seg i Viking forrige uke har nå dratt hjem. Men han er ikke lagt på is.

– Han er ikke noen dårlig spiller, men agenten hans hadde det nok mer travelt enn oss. Det er muligheter for at vi kan få se nærmere på ham på et senere tidspunkt om det ikke har skjedd noe, sier Wiggen – og åpner for et nytt prøvespill etter jul.

Da vet også Viking mer om totalsituasjon og budsjett.