Dan Kissel vartet opp med fire målgivende da Oilers slo Stjernen og gikk opp til 2-0 i kamper i kvartfinalen mandag. Foto: Andrew Budd

Hovmesteren serverte stjernesmell

Stjernen–Oilers 4–6. Mark Van Guilder scoret tre ganger, mens Dan Kissel var hovmesteren da han serverte fire målgivende pasninger. Andrerekken til Oilers var kort og godt lysende i den andre NM-kvartfinalen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Legger du til at Magnus Hoff hadde en assist og en målgivende er det lett å se hvorfor Oilers nå er på full fart mot nok en NM-semifinale.

For med hjemmekamp igjen på onsdag, og ledelse med 2-0 i kamper, er det liten tvil om at Stjernen har en bratt motbakke å forsere om de skal komme seg forbi Oilers.

Det har virkelig klikket for rekken vår. Spesielt i den andre perioden. Det er vel den fjerde eller femte kampen jeg og Mark Van Guilder spiller sammen med Magnus Hoff nå. Kombinasjonen er i ferd med å sette seg. Her er det kjemi, slår han fast.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Husker ikke sist

Kissel serverte fire målgivende pasninger. Han er usikker på sist han gjorde det.

Faktisk vet jeg ikke om jeg noensinne har gjort det før. Jeg er usikker, sier han.

Der Kissel var servitøren for anledningen var Mark Van Guilder den store målscoreren. Mannen med gullhjelmen satte tre pucker bak Tommy Johansen og hadde en lysende aften i Stjernehallen.

Oilers leder nå 2-0 i kamper. Dan Kissel er klar på hva han ønsker seg når RA spør om de går for 4-0 i kamper - eler om det også medfører en fare med en pause.

Nå handler det om å avslutte dette. Får vi 3-0 i kamper på onsdag tror jeg selvtilliten deres får en alvorlig knekk. Det skal vi først og framst konsenterer oss om. For å svare deg på det andre så synes jeg alltid det er best å bli ferdig. Jeg tar dem gjerne på fire kamper. Folk snakker om rust, men jeg vil ha det gjort. Men nå må vi ikke glemme at vi trenger to seirer til, sier angriperen.

LES OGSÅ: Oilers-ledere i oppvaskmøte etter Soares-krangel

Fornøyd Higson

Sportsdirektør Pål Higson var også strålende fornøyd med det Oilers viste i Stjernehallen mandag kveld. Samtidig var han klar på Stjernen på ingen måter la seg ned for å dø.

Det var en jevn kamp - som resultatet viser. Vi er veldig godt fornøyde med å vinne den, sa Higson til TV2 like etter kampslutt.

Han peker på flere kollektive faktorer når han skal forklare den overbevisende borteseieren

Vi gjorde det vi skulle defensivt og var sterke i midten av banen. Selv om Stjernen kom på noen visitter ble det sjeldent veldig farlig. Henrik Holm tok mye av det som kom, sa Higson.

Han legger ikke skjul på at Oilers nå har satt seg selv i en ekstremt god posisjon for å ta seg til nok en semifinale.

Bedre kunne det ikke vært, men jobben må fortsatt gjøres. Det svinger fort i slike kampserier. Taper vi den neste vil Stjernen få en enorm tro på at det er mulig. Heldigvis har vi vært med på dette noen ganger før, minner sportsdirektøren om.

Kampfakta:
Hockey, kvartfinale 2 i NM-sluttspillet
Stjernen – Oilers 4-6 (2-1, 1-3, 1-2)
Stjernehallen, 1047 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (3.36) Philip Rondahl (Anders Pedersen, Jesper Kolle Nipe), 1-1 (6) Mark Van Guilder (Dan Kissel, Daniel Bøen Rokseth), 2-1 (11.36) Mikael Resberg Mikalsen (Dan-Fredrik Nygård, Lasse Fjeldstad).
2. periode: 2-2 (20.38) Guilder (Kissel), 2-3 (22.33) Magnus Hoff (Guilder, Kissel), 2-4 (29.37) Spencer Humphries (Kissel, Rokseth), 3-4 (39.21) Andreas Heier (Niklas Bröms).
3. periode: 3-5 (50.57) Tommy Kristiansen (Humphries, Timothy Kunes), 4-5 (58.59) Bröms (Markus Karlsson, Robin Axbom), 4-6 (59.10) Guilder (Kristiansen).
Dommere: Robert Hallin, Jordal og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.
Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min. Stavanger 5 x 2 min.
Skudd: 38-40