Bergen blir hovedstaden på Vestlandet i den nye regionen. Foto: NTB Scanpix

Hordaland inviterer Nord-Rogaland

Fylkestinget i Hordaland inviterer Nord-Rogaland inn i en ny Vestlandsregion sammen med Hordaland og Sogn og Fjordane etter onsdagens møte.

I går ble det kjent at Rogaland sier nei til Vestlandsregionen etter at Ap og KrF snudde og stemte for flertallsforslaget.

Skuffet

Fylkesordfører i Hordaland, Anne Gine Hestetun (Ap) uttrykker skuffelse over Rogalands vedtak, men inviterer mer enn gjerne Haugalandet med i storregionen.

– Primært ønsker jeg en Vestlandsregion som består av Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. Men vi må ta Rogalands nei på alvor. Nå skal vi samarbeide videre med Sogn og Fjordane. Så håper vi at de kommunene i Nord-Rogaland som ønsker det, tar kontakt dersom de ønsker å være med i en Vestlandsregion. Vi ønsker jo oss et så sterkt Vestland som mulig, sier Hestetun til BA.

Vil holde på grensene

Fylkesvaraordfører i Rogaland, Marianne Chesak (Ap), uttrykte tirsdag bekymring over et splittet Rogaland etter vedtaket i fylkestinget i Rogaland.

– Signalene fra Hordaland går på at de ønsker å utvide med Haugalandet. Skulle det skje, blir vi små her i sørfylket, sa Chesak til RA.

Aftenbladet skriver i dag at det bare er Haugesund som ønsker å være med i Vestlandsregionen etter at Rogaland sa nei. Øvrige kommuner i nordfylket vil holde på dagens grenser.