Erling Braut Håland løp instinktiv mot Vikinghordene og jublet for det som skulle vise seg å bli seiersmålet. Det satte Tommy Høiland lite pris på, og sa i fra til bysbarnet fra Bryne. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Høiland reagerte på Braut Hålands målgest

Da Bryne-gutten Erling Braut Håland avgjorde kampen for Molde, feiret han mot Viking-hordene. Det likte Vikings Tommy Høiland dårlig, og satte unggutten på plass etter kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var liksom skrevet i stjernene at Bryne-gutt Erling Braut Håland skulle avgjøre kveldens kamp mot Viking, og sende laget nærmere nedrykk. Sønnen til tidligere Premier League-proff Alf Inge Håland har ikke lagt skjul på sine følelser for Viking, og de er ikke bare positive. Når han da scoret seiersmålet og feiret mot Viking-hordene ble det for mye for sambygding Tommy Høiland.

– Jeg synes ingenting om den måten å feire på. Du spiller mot et lag som har ti mann, og feirer på den måten foran en gjeng med supportere som har hatt en tøff tid denne sesongen. Da synes jeg han bør vise litt mer respekt, og det sa jeg til han, forteller Tommy Høiland til RA etter kampen.

LES OGSÅ: Bryne-gutt Braut Håland påførte Viking nytt tap

Håland: – Det ble bare sånn

Høiland er den første til å innrømme at han godt kunne funnet på å gjøre det samme selv, da han ikke akkurat har vært feilfri i sin fotballkarriere.

– Jeg ønsker ikke å slakte han i mediene eller noe sånt, da jeg godt kunne gjort det samme selv. Det er slikt med det som skjer i kampens hete, men jeg følte bare for å si i fra, forteller Høiland.

Målscorer Braut Håland var på sin side svært ordknapp om hendelsen.

– Vikinghordene var akkurat der jeg løp, så da ble det bare sånn. Tommy hadde gjort akkurat det samme, så der snakker han bare mot seg selv. Det var en drøm som gikk i opplevelse å score her, og når det ikke ble for Bryne var det bra at det kom for Molde, sa Håland i pressesonen før han ble geiledet i Molde-garderoben.

LES OGSÅ: – Det røde kortet drepte kampen

Skyter av lagkameratenes innsats

Høiland gikk etter intervjurunden inn i Molde-garderoben for å snakke med Braut Håland etter kampen. Han ønsket ikke å si hva de snakket om, men understreker at det ikke er noen vonde følelser dem i mellom.

– Erling er en god fotballspiller, og det er et veldig lurt trekk av han å gå til Molde. Jeg trivdes veldig godt i min periode der, og med Ole Gunnar Solskjær som sjef kommer han til å utvikle seg enormt. Han er en god spiller, som bare kommer til å bli bedre, skryter Høiland av unggutten fra Bryne.

Selv ble Høiland kåret til Vikings beste spiller av den lokale juryen, og scoret utligningsmålet etter at Viking hadde jaget nesten hele kampen med en mann mindre.

– I dag føler jeg i hvert fall at ingen kan ta oss på innsatsen, fordi alle som en står på og gir det lille ekstra i hver duell. Vi løper de ekstra meterne for å dekke over at vi er en mann mindre, og får en fortjent utligning. Det er bare så synd at vi ikke får med oss noe i dag også, for det holder ikke i den situasjonen vi er, sier Høiland.

LES OGSÅ: Debutant Wichne hadde frysninger