Høiland avgjorde for Viking på overtid

Viking og Ull/Kisa spilte en tett og jevn kamp på SR-Bank Arena, som så ut til å ende uavgjort 0-0. Men fire minutter på overtid dukket Tomy Høiland opp og avgjorde kampen for Viking.

Bilde 1 av 3

Det ble også det siste sparket på ballen, da dommer Marius Lien blåser av sekunder etter at Ull/Kisa tar avspark.

MÅÅÅÅL. 1-0. VIking scorer fire minutter på overtid. Zlatko Tripic legger inn, og ballen blir headet rett opp i luften. Thorstvedt prøver å heade ballen i mål, men den blir blokkert. Ballen faller ned til Furdal, som tråkler seg frem og skyter. Ballen går via et par mann og detter ned i føttene på Tommy Høiland. Han får ballen i nettmaskene og stadion eksploderer av glede.

Tommy Høiland får en skuddmulighet to minutter på overtid, men divisjonens toppscorer sender skuddet utenfor.

Det er lagt til minimum tre minutter.

Vikstøl legger inn fra venstre, og Thorstvedt angriper ballen. Vinner duellen, men ballen sklir av pannen og ut til utspark.

Rett i muren.

Thorstvedt blir felt, og får frispark 21-22 meters hold. Tar det selv.

Østensen gjør seg klar til å komme inn. Ti minutter igjen. Zymer Bytyqi er det som blir plukket av banen. Kom inn etter 12 minutter, og blir tatt av med ti minutter igjen. Ikke fornøyd med det Bytyqi.

Ny corner, og nok en gang får Nakkim muligheten. Denne gang blir skuddet blokkert, og den ender hos Furdal. Han skjærer innover og skyter, over.

Furdal kommer seg inn i feltet, og får chippet over til Bytyqi på motsatt side. Han prøver å legge inn igjen, men får en touch via en Kisa-spiller, som gjør at ballen går i en bue over keeper og mot mål. Men Hagerup får noen fingertupper på den, og med hjelp av forsvaret får bortelaget den vekk fra streken.

Like etter corneren kommer Kisa på en kjempekontring, der Andre Danielsen plutselig er alene med tre Kisa-spillere. Ballen ender til slutt opp hos Salvesen, men hans skuddforsøk er svakt og går rett på Austbø.

Nakkim får igjen en god mulighet til å heade Viking i ledelsen, men får ikke klem på headingen som går rett i fanget på Hagerup.

Steffen Ernemann går av banen og inn kommer Kristian Thorstvedt. 70 minutter spilt.

Kitolano spiller gjennom Ole Andreas Nesset, som kommer seg fri fra Vikings offsidelinje. Nesset spiller ballen ut igjen til Nicolay Solberg, som har allverdens tid. Heldigvis for Viking bommer han grovt på ballen fra fem-seks meters hold, slik at den triller utenfor.

Like over timen spilt på SR-Bank Arena. Tripic tar med seg ballen etter en corner til Kisa og stormer i angrep. Gir ballen til Furdal som finner Bytyqi ute på kanten. Han skjærer inn og skyter, men Stefan Hagerup redder.

Nakkim knuser Mats-Andre Kaland i en hodeduell og header den til Høiland. Han kjemper seg frem og skyter ballen i mål, men da er det allerede blåst i duellen før mellom Nakkim og Kaland.

Corneren blir klarert ut til Tripic i returrommet. Han skyter fra 20 meter, og den går via to Kisa-bein og sniker seg så vidt utenfor. Kunne like gjerne endt opp i nettet.

Ti minutter ut i andre omgang, og Zymer Bytyqi bommer på en gigantisk mulighet. Får ballen servert fra motsatt kant av Tripic, og ballen triller over hele straffefeltet. På bakerste ser det ut til at Bytyqi bare kan trille den i mål, men en heroisk blokk gjør at den går ut til corner.

53 minutter spilt. Zymer Bytyqi med et skuddforsøk fra 22-23 meter, men det går rett på keeper.

Vikings kantspillere har ikke fått til allverden i denne kampen, og både Bytyqi og Tripic har slitt med innleggskvaliteten til nå.

Der blåser dommer Marius Lien i sin fløyte, og vi går i gang med de siste 45 minuttene her i Jåttåvågen for i dag.

1.omgang:

Der er det pause, og stillingen er 0-0. Viking har hatt ballen mye, prøvd å spille seg ut bakfra og fra side til side som de pleier, men det mangler litt bevegelser og tempo i det Viking foretar seg ute på banen i dag.

Spilles minimum to minutter.

Fem minutter igjen til pause, da Bytyqi får en stor mulighet. Furdal chipper en ball inn fra venstrekanten, og den lander hos Bytyqi som prøver seg på en volley fra straffemerket omlag. Tiden står stille i det ballen smyger seg mot mål, men til slutt styrker avslutningen stolpen.

Ull/Kisa beleirer Viking-boksen i en liten periode her. Først skyter Salvesen, og ballen blir blokkert ut til en Kisa-spiller. Han legger den tilbake til Sverre Martin Torp som får skyte fra 16-meterstreken. Skuddet er hardt, men går rett på Austbø som slår den rett opp i luften. Sisteskansen får frispark i den påfølgende duellen.

Så er det Vikings tur til å angripe. Ballen ender til slutt opp hos Furdal, som fra kanten av 16-meteren prøver å legge den med skru rundt keeper. Ballen går et lite hakk over og utenfor. Spilt 35 minutter.

Bjørshol går i angrep, og dermed åpner det seg opp rom for Kisa å kontre inn. Kitolano utnytter det på beste måtet, da han trer Salvesen gjennom med Austbø. Viking-keeperen ute med en god beinparade for å redde skuddforsøket.

Halvtimen passert i det som er en jevnspilt affære på SR-Bank Arena. Viking har mye ball, men balltempoet er litt for lavt.

Igjen bryter Viking og spiller fri Bytyqi. Denne gang legger han ballen ut til Danielsen på 16 meter, men hans skuddforsøk er svakt og triller et par meter utenfor mål.

Høiland bryter, og sender avgårde Bytyqi. Han prøver å utfordre sin mann med et par overstegsfinter, men setter ballen i nettveggen.

Viking spilles lavt i øyeblikket, og sliter med å få kontroll på midtbanen.

19 minutter er spilt, da Bytyqi får ballen på høyrekanten. Skjærer innover, og paserer en Kisa-forsvarer. Men fra ganske god posisjon, om en noe skrått, sender han ballen ut til innkast. Fryktelig skuddforsøk av Bytyqi der.

Høiland kombinerer glimrende med Danielsen, som legger den ut til Bytyqi. Han prøver å finne Høiland igjen, men innlegget blir blokkert.

Danielsen legger inn fra høyre, og Høiland møter ballen på første stolpe. Får ikke styrte headingen på mål, og den seiler et godt stykke utenfor.

14 minutter er spilt i det Ull/Kisa får sin første mulighet i kampen, men Kristoffer Hansens skudd går cirka ti meter over og utenfor.

Ernemann legger inn et frispark ute på siden av Ull/Kisas 16-meter, og Nakkim er igjen frempå. Stopperen bryster ballen like over mål, men dommeren blåser av for en forseelse på Tommy Høiland. Som spissen naturligvis ikke er fornøyd med.

Furdal tar frisparket, men det går svakt midt på muren.

Ser ut til at Sale falt forkjært og fikk skulderen ut av ledd. Nigerianeren blir hjulpet av banen av Vikings medisinske aparat, og Bjarne Berntsen og Viking gjør klar Zymer Bytyqi som erstatter.

Viking kjører kontra, og Furdal spiller opp Sale. Han setter fart på, og drar seg innover i banen. Blir felt like utenfor 16-meteren og fikk et klokkeklart frispark.

Andresson roter i en klarering og gir ballen rett til en Kisa-spiller, men han får et veldig langt touch slik at Andresson kan rette opp i feilen ved å skjerme ballen ut over dødlinjen.

Viking virker veldig tente her i starten, og har begynt klart best. Bjørshol med en strålende overlap her nå, men hans pasning 45 grader ut blir snappet av en Kisa-forsvarer.

Ernemann slår corner fra venstre, og den finner pannebrasken til Nakkim. Stopperen vinner hodeduellen enkelt, men styrer ballen såvidt over tverrliggeren.

Usman Sale får dagens første halvsjanse, men godt presset går headingen hans i nettveggen.

Kampen er i gang i et strålende solskinn. Vanligvis veldig bra, men det kan bli et stort problem for Iven Austbø som får den lave høstsolen midt i ansiktet.

Før kamp:

På fredagens trening var både Johnny Furdal og Zlatko Tripic inne på laget som ble drillet inn mot dagens kamp, og på lagoppstillingen kommer de to inn for Fredrik Torsteinbø og Zymer Bytyqi.

Dermed får Steffen Ernemann fortsette på midtbanen, og Usman Sale på kanten, etter at begge leverte gode forestillinger mot Aalesund.

Etter Vikings seier over Aalesund sist, ligger Viking på tredjeplass på tabellen. Poenget bak Aalesund, og to poeng bak Mjøndalen.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Markus Nakkim, Axel Andresson, Rolf Daniel Vikstøl – André Danielsen, Steffen Ernemann, Johnny Furdal – Usman Sale, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Benken: Amund Wichne, Rasmus Martinsen, Zymer Bytyqi, Fredrik Torsteinbø, Even Østensen, Claes Kronberg, Kristian Thorstvedt.