Jonas Høidahl har meldt overgang fra Bryne til Sandnes Ulf, og håper å bli de lyseblås nye førstekeeper. Foto: Sandnes Ulf.

Høidahl har ikke kommet for å sitte på benken

Jonas Høidahl er Sandnes Ulfs nyeste tilvekst på keeperplassen. Har tidligere spilt for Bryne, Egersund og Frøyland, og blir nå gjenforent med keepertrener Roger Eskeland som har trent ham i store deler av hans karriere.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Hvorfor valgte du Sandnes Ulf?

– Det er en ambisiøs klubb som har høye målsettinger. Det passer til min personlighet og mine egne målsettinger. I tillegg har de en dyktig hovedtrener i Bengt Sæternes, og en god keepertrener i Roger Eskeland.

– Du har hatt Eskeland som keepertrener før, hvor mye spilte han inn i valget ditt?

– Roger har vært en viktig brikk i min karriere, og har trent meg siden jeg var 13–14 år. Han kjenner meg ut og inn, vet hva jeg trenger for å bli bedre og hvordan jeg skal komme i toppform. Så det er ingen tvil om at Roger var en viktig del av valget, men jeg synes også Sandnes Ulf som klubb var et spennende alternativ for meg.

– Hvordan ser du på konkurransen på keeperplassen med Saku-Pekka Sahlgren og Egil Selvik?

– Det er helt klart en tøff konkurranse med to gode keepere i en ambisiøs og framtidsrettet klubb. Det er ingen tvil om at konkurransen vil gjøre alle sammen bedre, men samtidig ser jeg absolutt muligheter for å spille meg inn på laget. Jeg er innstilt på å ta den fighten, og vet at hvis jeg kommer opp på mitt beste har jeg gode muligheter for å bli førstekeeper. Jeg har ikke kommet til Sandnes for å sitte på benken.

– Hva kan du oppnå i Sandnes?

– Jeg har så klart fortsatt ambisjoner, og kommer til Sandnes for å være med på å oppnå både egne og klubbens ambisjoner. Vi har ikke hatt noe møte der vi har diskutert det ennå, men det er helt klart et mål for meg å bidra til at Sandnes Ulf rykker opp igjen til Eliteserien.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Boken til Zlatan Ibrahimovic gjorde inntrykk på meg da jeg leste den.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er mye forskjellig, men en god kveld med kompiser eller kjæresten med en god drøs og god middag er absolutt oppe der.

– Hvem var din barndomshelt?

– Peter Schmeichel. Han var keeper på favorittlaget Manchester United. Klarer du å få den fryktfaktoren han hadde har du kommet langt som keeper.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

–Jeg misliker det ikke, men jeg skulle gjerne hatt mer skjeggvekst. Jeg blir litt mobbet for det når jeg prøver å gro skjegg, for det blir andre noe annet enn noe puslete greier.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Inviterer kompiser på FIFA og Premier League.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det må bli Donald Trump. Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, og er interessert i makroøkonomi på verdensbasis. Og Trump har stor innvirkning på verdensøkonomien.

– Er det noe du angrer på?

– Jeg har ikke gjort så mye dumt i livet mitt, men jeg mistet lappen da jeg kjørte for fort da jeg var 18 år.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kjæresten min. Det er viktig med godt selskap hvis en står fast i heisen.