Amerikanske Mike Hoeffel dro rett fra flyplassen til DNB Arena for å delta på sin aller første trening med Oilers i går. I kveld kan han få sin Oilers-debut mot Vålerenga, hvis forbundet får ordnet med overgangspapirene i orden. Her sammen med keeper Henrik Holm. Foto: Pål Karstensen

Hoeffel følte seg ønsket av Oilers

Mike Hoeffel (26) hadde sin første økt med Oilers søndag og kan debutere mot erkerivalen Vålerenga allerede i mandagens oppgjør. Amerikaneren følte seg sterkt ønsket av klubben.

Den 193 centimeter høye og 95 kilo tunge vingen følte timingen var riktig for en overgang da Oilers kom på banen. Etter fem år som proff i USA var han moden for å prøve hockeyen i Europa. At Oilers-direktør Pål Higson har sett ham flere ganger spilte klart inn da han fikk tilbudet.

– At klubben har speidet på meg over tid gjorde at jeg følte meg sterkt ønsket. Timingen for en overgang var perfekt nå. Jeg er glad for at Higson strakk ut en hånd. Nå håper jeg å betale ham tilbake, sier Hoeffel til RA.

Arbeidstillatelsen i orden

Arbeidstillatelsen hans er allerede i orden. Dersom forbundet får kjørt gjennom spilletillatelsen hans på dagtid mandag vil han debutere mot VIF.

– Meningen er at han skal være med som reserve. Han blir uansett med på turen, sier Higson.

De siste sesongene har Hoeffel spilt en defensiv rolle i AHL. Det har blitt mye tredje og fjerderekke. Det trives han egentlig ikke helt med. Hoeffel var en spiller som alltid produserte mye poeng på college.

– Da jeg ble proff gjorde størrelsen min at alle først og framst ønsket å utnytte de defensive kvalitetene denne gir. Jeg ble satt i bås, men håper helt klart at det vil være mulig å blomstre offensivt her, sier Hoeffel.

Higson håper også på det samme. Han ser et potensial og et meget solid håndleddskudd. Håpet er også at Hoeffel vil bidra i overtall.

Scoret da han fikk sjansen

Amerikaneren, som kommer fra Minnesota og har tyske aner, gikk rett fra en lang flytur på isen i går. Et lite inntrykk hadde han rukket å danne seg.

– Det jeg fikk se av Stavanger fra flyplassen og til leiligheten min, som også var veldig bra, så fantastisk flott ut. Her kan jeg nok trives, sier han - og kikker ut over DNB Arena.

Én overraskelse fikk han seg imidlertid da han ankom sin nye hjemmebane.

– Jeg ventet meg europeisk isflate og var ikke klar over at Oilers hadde NHL-rink før jeg sto her, forteller Hoeffel.

Amerikaneren ble i sin tid draftet av New Jersey Devils i NHL, men karrieren har stagnert litt siden. Om toget har gått vet han ikke.

– Jeg er 26 år og har vært proff i fem år. Det er et vanskelig spørsmål. En treningskamp er det jeg fikk. Da scoret jeg. Så jeg føler ikke jeg kunne gjort så mye mer. Vi får se. Jeg lever i nuet, sier Hoeffel.

Nordamerikansk forbrødring

Hoeffel gleder seg over at klubben allerede har mange kanadiere og amerikanere.

– Det vil helt sikkert gjøre overgangen lettere for meg, sier han.

Hvor lenge han eventuelt kommer til å spille i Europa vet han ikke.

– Nå har jeg kontrakt med Oilers ut sesongen. Så får vi se. Jeg har en tanke om å bli her en stund, innrømmer han.

Thoresen har troen på sin nye spiller

Allerede i kveld kan han få sin debut, og Oilers-trener Petter Thoresen forventer fysikk og mål av sin nye spiller.

–  Det ser ut til at han kommer til å bli en veldig god forsterkning for oss. Det er en stor og sterk mann, med bra tyngde og god fysikk. Han kan score mål, og bidra i det defensive spillet, så jeg tror han kommer til å klare seg bra, forteller Thoresen.

Oilers-treneren sier at de skal få beskjed i formiddagstimene om han blir spilleklar, og har derfor ikke den helt store planen for Hoeffel til kveldens kamp.

– Siden vi ikke vet om han kan spille, har jeg ikke tenkt på hvilke rekker jeg kan bruke han i. Vi må se an hvor han passer inn, men uansett blir han med oss til Oslo, forteller Thoresen.

Skadefri tropp gleder seg til kamp

Det er også alle de andre spillerne Thoresen har til rådighet.

– Det ser veldig bra ut, alle er skadefrie og vi er klare til kamp. Vi avsluttet første del av sesongen bra, men du er alltid litt spent på den første kampen etter et lite opphold, men rammene rundt kampen blir veldig bra med et fullsatt Jordal, sier Thoresen.

Han gleder seg over den rammen som er rundt kampen, og er sikker på at laget hans skal bite fra seg.

– Alle vet at vi ikke får noe gratis fra Vålerenga da vi møter dem, noe som gjør at alle er litt ekstra på tå hev. Vi må spille rask og direkte hockey, være gode i duellspillet og klare til å krige. De vil helt sikkert sette press på oss, og det må vi takle, sier han.