Hockeysnakkis: Søberg vil spise seg oppover tabellen

Markus Søberg ser overhodet ingen grunn til at Oilers skal undervurdere MS når de kommer på besøk torsdag – til tross for storspill mot Frisk sist. Den tankegangen mener han må ligge i bunn om laget nå skal klatre.

Følg RA Sporten på Facebook!

I en fersk utgave av RAs «Hockeysnakkis» snakker Søberg ut etter storspill mot Frisk.

– Nå gjelder det at alle ser seg selv i speilet før kamp. Vi ligger på 7. plass og må forholde oss til det. Vi må jobbe steinhardt i hver kamp. MS har gode spillere og har vært gode som lag. Vi må ta det derfra, sier Søberg.

LES OGSÅ: Søberg med tre mål da Frisk ble knust

– Ikke umulig

Han tror det dummeste Oilers kan gjøre er å ta noen friskmelding på forskudd og starte med å se opp mot topplagene på tabellen.

– Lørenskog gjorde det i fjor – så det er mulig å klatre opp mot toppen. Samtidig er det 20 poeng opp. Vi skal ikke begynne med å se til topps. Nå handler det om å spise oss oppover. Plass for plass. Så ser vi hvor det ender 28. februar, sier han.

Søberg erkjenner at han hadde en særdeles god onsdag etter de tre scoringene mot Frisk. Han storkoste seg i rekke med Josh Soares og Philippe Cornet. Nå håper han på flere sjanser sammen med stjerneduoen – selv om også William Rapuzzi er hentet inn.

– Han virker god, men det er alltid kamp om plassene. Nå tenker jeg at vi skal prøve å få til jevne rekker og flere som produserer. Jeg håper å beholde plassen min, erkjenner han.

LES OGSÅ: Ny superrekke på gang?

Håper Frisk-seieren var vendepunktet

En som også lot seg imponere av rekken var Ruben Smith. Keeperlegenden var med som ekspert i «Hockeysnakkis». Programmet kan du se på vårt nettsted.

– Det hadde vært gøy om de fikk i gang en ny superrekke à la den vi hadde i fjor. Søberg er en spennende spiller. Han er ekstremt kvikk. Om han kan komme inn fra kanten og utfordre noen trege backer regelmessig i en slik oppstilling vil det være bra, sier Smith.

Han håper seieren mot Frisk var vendepunktet for Oilers.

– Jeg trodde egentlig det kom i seieren mot Storhamar, men slik ble det ikke. Nå har de fått inn noen nye og vartet opp med en solid lagseier. Dette var god gammeldags Oilers-hockey.

LES OGSÅ: Dette avgjorde for Rapuzzi

Inn i vante roller

Smith peker på at de siste signeringene kan gi en umiddelbar effekt i forhold til roller.

– Det kan være en vitamininnsprøytning. Nå er det mange som har hatt roller de kanskje ikke er vante med eller best i, sier Smith – og påpeker at de nå kan returnere til mer vante roller.

Keeperkjempen erkjenner at det ikke har sett like bra ut som normalt i år. Det mener han handler om mange faktorer. Blant annet alle kontinuitetsbærerne som forsvant.

– Og det vil også være andre som gir seg i løpet av de neste par årene. Nå må folk sette seg i nye roller samtidig som vinnerkultur må bygges og opprettholdes.

LES OGSÅ: Cornet vil vekke til live giftig duo