«Hockeysnakkis»: Kristiansen fra utvisningkonge til målkonge

Tommy Kristiansen har gått fra å være utvisningskongen i GET-ligaen til å bli ligaens toppscorer. Med det har han også blitt aktuell for utenlandske klubber, og spilleren alle elsker å hate sier at det helt klart er målet å komme seg til utlandet på sikt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tommy Kristiansen er ikke mer enn 181 minutter bak Øystein Olsens utvisningsrekord på 1111 minutter, men så langt i sesongen har Kristiansen bare pådratt seg 18 utvisningsminutter. Med det er han langt fra toppen i utvisningsboksen, men den tiden han har pleid å bruke der, har han byttet ut med tiden han bruker på målfeiringer da Kristiansen har gått fra å være utvisningskonge til GET-ligaens målkonge.

– Jeg snakket litt med Pål Gulbrandsen (Oilers-trener) før sesongstart om målsetningen min om å score flere mål, og vi så litt på hvordan jeg posisjonerte meg foran mål og hvordan jeg kunne få flere mål i spillet mitt. Nå har jeg byttet litt på hvordan jeg står foran mål, og det har gjort at jeg får flere pucker som jeg kan score på, sier Kristiansen som håper målene fortsetter å fly inn i nettmaskene.

LES OGSÅ: Oilers trengte en oppvekker – treneren byttet trener

– Et mål å komme til utlandet igjen

Kristiansen har alltid vært en god toveisspiller, men kanskje sett på seg selv mer som en typisk «enforcer» som det heter på hockeyspråket.

– Jeg har sett en del på video av mine tidligere sesonger, og ser at jeg alltid har kommet til en del målsjanser uten å få full uttelling på de. Derfor tok vi den praten før sesongen, og det har fungert så langt ihvertfall, sier Kristiansen.

Når han nå har begynt å produsere jevnt over med poeng, begynner interessen fra utlandet å melde seg igjen.

– Selvfølgelig er det et mål å komme seg til utlandet igjen, og jeg håper jeg kan fortsette sånn jeg gjør nå. Laget har startet veldig bra, og jeg har hatt en veldig god kjemi med (Josh) Soares og (Eirik) Salsten fram til nå. Det er rett og slett utrolig moro å spille ishockey om dagen, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: – Vi tror kampen er ferdig på 3-0

van Guilder kan bli værende

En som har kommet fra det store utland og til Oilers før sesongen, og som puster Kristiansen i nakken for toppscorertittelen, er Mark van Guilder. Amerikaneren har syv mål på sine første ni kamper, og ligger med det målet bak Oilers-duoen Kristiansen og Markus Søberg som topper med åtte.

– Jeg har hatt en veldig god start her, og håper å kopiere formen jeg hadde i Italia i fjor som endte med trofeer til klubben. Det nye spillesystemet har mye å si når det kommer til antallet mål vi scorer, og for min egen del er det kjemien med rekkekameratene som har vært avgjørende for min gode start, sier van Guilder.

Men det er ikke bare på isen van Guilder har funnet seg godt til rette, det har han også gjort utenfor isen. Faktisk så godt at han vurderer å bli værende i Oilers, på samme måte som Josh Soares og Dan Kissel har blitt i Stavanger.

– Både jeg og kona mi elsker det her, og vi blir gjerne værende. Folkene her er fantastiske, jeg får spille i denne flotte hallen vi har her foran den fantastiske fansen vi har på hver kamp og jeg vet ikke om jeg kan finne noe bedre hvis jeg drar videre. Kanskje kan jeg det, kanskje kan jeg ikke det, men nå tenker jeg ikke på det da jeg bare konsentrerer meg om å vinne kamper for Oilers, sier van Guilder.

LES OGSÅ: «CDA»: – Kroppen kjennes veldig rusten