«Hockeysnakkis»: Ingen krisestemning i Oilers tross formsvikt

Selv om omgivelsene er bekymret etter tre tap på fem kamper er aktørene i DNB Arena rolige. Verken sportsdirektør Pål Higson eller backen Mats Larsen Mostue lar seg stresse.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Nei. Jeg er ikke bekymret. Dette er ikke en situasjon vi liker å være i, men vi har opplevd det før – og vært forberedt på at det ville komme i år også. Ekspertene har brukt høsten på å dele ut seriegull. Vi har ikke vært så enige i det, sier sportsdirektør Pål Higson i den siste episoden av RA-sportens TV-program «Hockeysnakkis».

– Hva kan du, som klubbens øverste sportslige leder, bidra med i en slik motgangsfase?

– Alle vi er med på å bidra både når det går bra dårlig. Akkurat nå er det viktig for meg å være en god støttespiller for trenerteamet og bidra til at vi har bra humør og kjekt på jobb. Så må jeg sørge for at spillere og trenere får konsentrere seg om det viktige og at det ikke blir for mye press på dem, sier Higson.

KOMMENTAR: Det er nå Pål Gulbrandsen defineres

– Krise er det i Aleppo

Heller ikke RAs hockeyekspert Glenn Åsland vil snakke om krise. Han henger seg ikke opp i Lørenskog kan ta igjen Oilers om de vinner sine to hengekamper – og samtidig slår Oilers om noen uker.

– Krise er det i Aleppo. Ikke i DNB Arena, slår Åsland fast i programmet.

Mats Larsen Mostue lar seg heller ikke stresse. Til det er backen for rutinert.

– Lørenskog har spilt bra i det siste. Det har vært forventet. Det vi ikke har forventet er kanskje at vi skulle gi dem innpass igjen. Det er opp til oss å slå tilbake igjen nå. Vise at vi er et topplag, sier han.

Sportsdirektør Higson vil heller ikke helt være med på at det er et gedigent mageplask om Oilers ikke skulle vinne serien etter å ha ledet med 15 poeng.

– Det har vi klart før. Men når du leder serien med så mange poeng vil du selvsagt vinne den.Lørenskog hadde denne fasen i starten av sesongen. I sum er det en hel sesong som gjelder. At de var så svake i starten gjør at de ikke hang med tidlig. Vi må konsentrere oss om prestasjonene våre. Da kommer seirene. Så må vi ikke bekymre oss så mye over resultater. Da kommer resultatene, mener han.

LES OGSÅ: «CDA»: –Vi er ikke uberørt av dette

Bedagelig treningshverdag

Mats Larsen Mostue erkjenner at det nok har sneket seg inn litt bedagelighet i treningshverdagen.

– Vi må tilbake til en hverdag hvor vi kriger hver dag og tar det med i kamp.

– Er det lettere å vinne kamper i motgang med en mer defensiv å kynisk spillestil enn den nye mer offensive?

– Det er lett å si i etterkant, men vi må tette til bakover. Vi slipper inn for mange mål. I et sluttspill er det det defensive du vinner på. De andre har også funnet ut av spillemåten vår i større grad. Da må vi være tettere bakover. Vi gir motstanderne for mange sjanser og overganger nå, erkjenner han.

LES OGSÅ: Oilers-spillerne fikk hjemmelekser etter braktap