«Hockeysnakkis»: Derfor snur Oilers det på slutten

I starten på sesongen kjørte Oilers over motstanderne i starten av kampene. Den siste tiden har det kladdet. Da har gode sisteperioder, fysikk – og rollespillere som Peter Lorentzen (33) – utgjort forskjellen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-veteranen er den første til å erkjenne at laget har slitt spillemessig den siste tiden. Likevel vinner de.

– Det er en styrke at vi klarer å komme tilbake i kampene og avgjøre på slutten. Det viser at vi er godt trent, og prøver å følge systemet vårt så godt som mulig. Det er veldig viktig at vi drar i land de seierne her. Tidligere i år hadde vi kanskje gått på flere tap, da vi ikke var så gode på slutten. Nå viser vi en stor mental styrke og en god moral ved å dra det i land, sier Lorentzen i siste episode av RA-sportens nett-TV-program «Hockeysnakkis».

– Bærer frukter

Den raske angriperen er ikke i tvil om at det er nettopp i denne delen av sesongen vi tydelig ser en av de største forskjellene på Oilers og de andre lagene i serien.

STEM HER: Hvem bør bli Årets sportsnavn?

– Bredden er kjempeviktig, det er noe Oilers har satset på i mange år nå. Det bærer frukter år etter år at vi har en bred stamme. Når det kommer skader, har vi nye som kan steppe inn. Unggutter som kommer opp og som gjør det veldig bra. Simen Talge kom inn mot Lillehammer, gjorde det veldig bra og satte et viktig mål. Sånne ting er veldig viktig om en skal holde på en vinnerkultur, sier Lorentzen – og fortsetter:

– Vi må ikke tenke så mye, og heller bare gå ut og kjøre på. Så lenge energien holder så blir de andre trøtte de også, og da vinner vi til slutt.

Hockeyekspert Glenn Åsland peker på flere av de samme tingene når han skal forklare hvorfor Oilers alltid virker å finne måter å vinne kampene sine på.

– Ungguttene i Oilers er også veldig godt trente. De er ikke mange mil fra de aller beste, hele gruppen er ganske komplett. Det er ikke store forskjeller mellom noen av spillerne og det hjelper på bredden, slik at det svakeste leddet i Oilers ikke er så svakt i forhold til de andre lagene. Da er det også lettere å dra poeng i den tredje perioden og vinne kampene totalt sett.

Godt trente unggutter

Åsland mener klubben har tatt viktige steg videre på det fysiske i år.

– Bredden er en nøkkel for Oilers, og ikke minst fordi de er godt trent. De har kjørt en helt ny barmarkstrening i år før denne sesongen, som har gitt resultater. Oilers blir ikke slitne i 3. periode. Selv om de kan spille dårlige kamper, og ha dårlige perioder, ser du på Oilers tredje periode mot Lillehammer at det er mer muskler i Oilers-laget enn hva Lillehammer har.

LES OGSÅ: Knekten var helt konge