Hockeysnakkis: – Bekrefter at Kissel er et tema

Oilers og Pål Higson er kommet langt på vei i samtaler med flere norske spillere. Samtidig er en retur for Dan Kissel (31) et ønskelig scenario.

Følg RA Sporten på Facebook!

I nyeste episode av RA-sportens «Hockeysnakkis» erkjenner sportsdirektør Pål Higson at Kissel er et diskusjonstema foran kommende sesong. Amerikaneren, som ble legende i Oilers gjennom å være en sentral skikkelse i fem av gullårene, har bindinger til byen med kone herfra.

Samtidig har han produsert flittig i sveitsiske Visp med 45 poeng på 37 kamper så langt i år i NLB. Han ligger kun to poeng bak rekkekamerat Mark van Guilder.

– Er Kissel aktuell for en retur?

– Ja. Vi har hatt en løpende dialog med Dan siden han reiste. Det har vi fortsatt. Så får vi se om det er rett timing for ham å komme hjem, men han er definitivt med i diskusjonen – som han er hvert år, sier Higson.

LES OGSÅ: Dette mener ekspertene om Oilers skjebneuke

Løpende dialog

– Er det ikke noe skolegang som skal fullføres her i byen også der?

– Det er noen forskjellige elementer i livene deres som spiller inn. Det skal stemme. Dialogen er løpende og forhåpentligvis spiller han for Oilers igjen en dag.

Ekspert Glenn Åsland er ikke i tvil om at han vil ha Kissel tilbake om det er mulig.

– Oilers vet hva de får og Kissel vet hva han går til. Er det mulig å få til er det bare å inkludere ham i planene, sier Åsland i «Hockeysnakkis».

Higson forteller også at klubben har kommet et godt stykke videre i prosessen med å signere nye kontrakter med flere av de norske spillerne.

– Vi holder på med noen av de andre. Å tidfeste er vanskelig, men vi er i dialog med flere nå. Så ser vi også på det norske markedet generelt. I forhold til utenlandsimporter er det roligere nå.

LES OGSÅ: Oilers vil gjerne ha Kristiansen tilbake

Seriegull viktigere enn på mange år

Det mest sentrale temaet i klubben nå er likevel avslutningen på seriespillet. Denne uken inneholder kamper mot Lillehammer (B) og VIF (H). Higson erkjenner at betydningen er stor.

– Det er klart at nå drar det seg riktig til. Hvert poeng blir avgjørende inn mot avslutningen av serien.

Glenn Åsland mener det omtrent er der at Oilers ikke har råd til poengtap.

– Denne uken blir veldig viktig. Her kan du ikke miste poeng om du skal ta førsteplassen.

Å vinne serien er kanskje mer viktig enn på mange år på grunn av omstendigheten inn i sluttspillet med tre storklubber som kjemper i toppen – samtidig som Oilers-dødarene i MS ligger i en kvartfinalepott på veien.

– Det handler om å få førstevalget. Velger Oilers så Stjernen så blir det fort Lillehammer i semifinalen. Så er du i finalen, sier Åsland – og peker på at det er den klart enkleste ruten.

LES OGSÅ: Mauldin redd han ville ødelegge for laget

Få billetter igjen til VIF-møtet

Han gleder seg også veldig over en gullkamp som igjen inkluderer VIF etter mange tørre år. At billettene til lørdagens storkamp i DNB Arena nærmest er revet bort allerede forteller alt.

– Etter åtte-ti år i limbo er det veldig viktig også for dem med et gull nå.

Den viktige Oilers-backen Brandon Burlon blir neppe klar til torsdagens møte med Lillehammer på borteis. Men han er likevel ikke nødvendigvis ute mye lengre.

– Det er fortsatt uvisst når Burlon er klar. Det kan bli til helgen. Det går litt seint med rekonvalesensen, men han er på bedringens vei, sier Higson til RA.

LES OGSÅ: Morley tror det går fire til seks uker til