Herman Kleppa debuterte for Vidar lørdag. Dessverre fikk den Viking-utleide midtbanemannen være med på årets første hjemmetap på Lassa. FOTO: ESPEN IVERSEN

Hjemmerekken sprakk i debuten

Vidar-EIK 1–2. Viking-utleide Herman Kleppa (20) fikk alt annet enn en drømmedebut på Lassa lørdag. Vidar ble kriget ut av stilen og tapte sin første kamp hjemme i år.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Klart det er kjipt å få en slik debut. Ikke noe særlig, erkjenner Kleppa overfor RA etter kampen.

Han ble plassert på midtbanen til et Vidar-lag som ikke lignet seg selv for anledningen.

De ble spilt lave, vant få dueller og skapte langt færre sjanser enn hva som har vært vanlig på Lassa i år. Spesielt før pause var det ikke. Bubacarr Sumareh fikk herje som han ville for EIK og Vidar hang i tauene. Det hadde vært lite å si om de lå under med både to og tre mål etter omgangen.

– Vi startet greit og gjorde tingene enkelt og som vi skulle. Så slapp vi inn et par mål som var alt for enkle, sier Kleppa.

LES OGSÅ: Vidar henter Viking-spiller

Ingen ideell kamp

Han erkjenner at kampen kanskje ikke var ideell for ham. Det ble mye kriging uten ball. Samtidig er dette en god læringsprosess for spilleren som mest av alt har bidratt i 3. divisjon for Viking 2.

– Tempoet er mye høyere enn i 3. divisjon. Her er det jevnt over gode spillere. På nivået under har lagene gjerne et par gode. Så er dette mye mer voksent. Det er mer dueller, sier han.

Vidar-trener Morten Jensen har ingen problemer med å erkjenne at Vidar så uvanlig svake ut. Spesielt før pause.

– Vi var veldig lite fornøyde med det som skjedde før pausen.

Planen var å ta ut nøkkelspiller Sumareh i boksen. Jensen trodde planen skulle virke da Vidar fikk et heldig ledermål da Dennis Rasmussen Nielsen laget selvmål. Dessverre kjørte EIK helt over Vidar etter det.

– Spillerne var ikke på. Vi har jobbet mye med å nullstille oss etter Hønefoss-kampen, men vi måtte gjøre endringer i pausen.

LES OGSÅ: Første Vidar-tap på halvannen måned

Må stokke om på laget

Jensen gjorde to skifter og fikk respons. Etter hvilen trukket Vidar i perioder på jakt etter utligning. Dessverre skapte de ikke nok sjanser til å score.

– Vi produserte ikke veldig mye, men fikk to-tre gode tilbud. Nok til å score, mener han.

– Er du redd dere faller ned i sumpen etter disse tapene?

– Redd og redd. Det overordnede målet er å holde oss. Vi behøver nok seks til ni poeng til. Vi har god tro på en seier alt mot Vard i neste kamp borte. Der har vi litt å revansjere. Minuset er at både Daniel Berntsen og Georg André Danielsen er ute med karantener. Dessuten reiser Carl-Henrik Refvik tilbake til studier i Bergen. Vi får stokke om litt, sier Jensen.

 

Kampfakta:
Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar-EIK 1–2 (1–2)
Lassa, 100 tilskuere
Mål: 1–0 selvmål (17), 1–1 Bubacarr Sumareh (33), 1–2 Sverre Larshus Larsen (36).
Vidar (3-5-2): Eivind Meling – Bjørnar Holmvik, Daniel Berntsen, Kristian Høvring – Jarle Madland (Jostein Ekeland i 45 min.), Martin Haaland (Georg André Danielsen i 45 min.), Andreas Westlye (Eirik Kampenes i 17 min.), Herman Kleppa, Ingvald Halgunset – Martin Hummervoll, Carl-Henrik Refvik.
Gule kort: Georg A. Danielsen og Daniel Berntsen, Vidar. Bubacarr Sumareh, Simonas Stankevicius, Sverre Larshus Larsen, EIK.
Dommer: Marius Lien, Otra.