Annonse
Team Hitec Products under søndagens lagtempo for kvinner i Bergen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hitec-jentene endte sist på lagtempoen

Det lokale World Tour-laget Team Hitec Products fikk det tøft i møtet med verdens beste sykkellag da lagtempoen for kvinner ble kjørt søndag. Team Sunweb vant, mens Hitec endte sist.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Sunweb tråkket inn til gullmedaljen på kvinnenes lagtempo under sykkel-VMs første konkurranse i Bergen søndag.

Det nederlandske laget vant med tiden 55.41,63. Boels Dolmans-rytterne prøvde iherdig å slå tiden, men kom til kort i det som ble en tempothriller. Sunweb sikret seieren med en margin på 12,43 sekunder.

Bronsen gikk til Cervelo-laget. Norge var representert med Hitec, som endte sist med en niendeplass. Det skilte nesten fem minutter opp til vinnertiden.

Miriam Bjørnsrud, Cecilie Gotaas Johnsen og Thea Thorsen utgjorde halvparten av Hitec-laget.

– Det er veldig spesielt for Miriam og Cecilie, siden begge legger opp etter å ha kjørt sine siste løp. De kjørte veldig bra, og har vært veldig bra for oss i Hitec. Folkefesten var fantastisk, og det var akkurat som å være i Belgia med Flandern rundt. Jeg trodde ikke det skulle bli så bra, sier sportsdirektør Karl Lima i Hitec Products til TV2 og fortsetter:

– Vi går gjennom et generasjonsskifte og har signert inn fire nye norske ryttere. I tillegg har vi veldig gode norske ryttere på laget i Susanne Andersen og Vita Heine. Det er alltid et tapsprosjekt rent økonomisk, men vi legger ikke ned, sier sportsdirektør Karl Lima i Hitec Products til TV2.

Søndagens lagtempo var 42,5 kilometer lang. Løypa er bitt beskrevet som svært krevende. Den startet på Ravnanger på Askøy og hadde målgang på Festplassen i Bergen sentrum.

Senere søndag skal også herrene i aksjon.

(©NTB)

Annonse