Historisk Kristoff med fjerde strake i Frankfurt

Alexander Kristoff spurtet til seier i Eschborn-Frankfurt tirsdag. Det var hans fjerde seier på rad i rittet. Edvald Boasson Hagen ble nummer åtte.

 

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det var en periode der jeg ikke følte meg så sterk, men det ble bedre etter hvert. Jeg klarte å holde meg i front. Vi tok igjen utbryterne på slutten, og jeg hadde i tillegg litt flaks på oppløpet. Jeg er veldig glad for seieren, sa en smilende Kristoff.

En gruppe på fire utbrytere ble kjørt inn kort tid før mål i det 212 kilometer lange rittet. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen lå begge i hovedfeltet da det skulle spurtes om seieren, og begge nordmennene lå i god posisjon i finalen. Der viste altså Kristoff seg sterkest.

Stavanger-syklisten hadde vunnet de siste tre utgavene av rittet. Tirsdag ble han historisk med sin fjerde triumf i rittet, noe ingen har klart før ham. En jublende Kristoff knyttet neven på vei over målstreken. Det var Storhaug-ekspressens tredje seier for sesongen.

– Dette er så stort av Alexander. En ekstrem prestasjon. Jeg vil berømme måten han kjørte de siste bakkene og spurten på. Alt var etter læreboken, sier trener og stefar Stein Ørn til NTB.

– Det viser hvilken stor idrettsmann Alexander er. Det er sjelden jeg bruker slike superlativer, men dette er stort. Dette er et ritt Eddy Merckx har vunnet én gang, og en rytter som Erik Zabel har vunnet det tre ganger. Nå er Alexander øverst med fire, legger Ørn til.

– Kristoff har hatt en trøblete vårsesong. Hva betyr dette for selvtilliten hans?

– Det betyr enormt mye, også for laget (UAE). De har hentet ham inn for å vinne ting. Han har hatt stang ut så langt i år, men nå klarte han å vinne. Og det er ikke lett å vinne i Frankfurt. Alexander slo en rytter som Michael Matthews i finalen, påpeker Kristoffs trener.

Michael Matthews fra Australia ble annenmann, mens belgieren Oliver Naesen ble treer. De to prøvde å vippe Kristoff av pinnen, men uten å lykkes.

Edvald Boasson Hagen var også langt framme, men klarte ikke finne fram kjempekreftene i spurten. Rudsbygdingen måtte dermed nøye seg med en 8.-plass.

(©NTB)