Higson har ikke mistet troen på CHL-konseptet

Når første CHL-puck droppes mot Kometa Brno torsdag kveld er det i en turnering som på ingen måte har tatt av internasjonalt. Likevel mener både Pål Higson og Martin Strandfeldt at dette definitivt har kommet for å bli.

Følg RA Sporten på Facebook!

De beste lagene stiller redusert før utslagsrundene, hallene er langt fra fulle og TV-avtalene er i mange av landene fraværende. Tar du med en brokete europeisk hockeyhistorie med slike turneringer er det ikke unaturlig å stille spørsmål rundt konseptet.

Likevel er sportsdirektør Pål Higson i Oilers tindrende klar på at dette er framtiden. Han peker også på at Oilers tjener penger på deltakelsen – selv om det ikke er store summer.

– Jeg synes CHL har startet i en fornuftig ende når det kommer til å bygge seg opp. De har konsentrert seg om å bygge et sportslig produkt først og ikke premiepengene i starten. Det tror jeg er den rette måten å få jobbet turneringen fram på, sier Higson i siste episode av «Hockeysnakkis» på RATV.

LES OGSÅ: Mesterliga-publikum svikter Oilers

– Like viktig som serien

Hos Oilers har tilskuertallene dalt siden starten. Han maner likevel til tålmodighet.

– Det tar tid å få satt kamptidspunktene og konseptet. Fansen må også venne seg til at motstanderne har et litt underlig utenlandsk navn. Sportslig sett er dette gøy å se på og ekstremt kjekt å være med på for oss. Dette er en prosess. Fotballen har holdt på med europacup siden 50-tallet, påpeker Higson.

Hockeyekspert Martin Strandfeldt er helt på linje.

– Turneringen er ekstremt viktig for Oilers. Dette er deres vindu ut i Europa. Alle vet at de vinner gull her hjemme. Jeg mener dette er minst like viktig for Oilers som hjemlig serie, sier den gamle målkongen.

LES OGSÅ: Oilers klare for nytt CHL-eventyr

CHL vil utvikle seg

Han peker på at Champions Hockey League fortsatt er en ung turnering og tror det vil utvikle seg videre.

– Men det betinger selvsagt at klubbene fra de store nasjonene slutter opp om den og satser.

Oilers møter i sine to første kamper denne gangen tsjekkiske Kometa Brno og svenske Malmö Redhawks. Higson er klar på at Oilers nok en gang er underdogs.

– Men vi tok en runde på det i Slovenia og målet er avansement fra gruppen, sier Higson.

LES OGSÅ: Oilers slo de østerrikske mesterne

Endelig svensk motstander

Martin Strandfeldt tror likevel Oilers har sjanser. Spesielt ettersom sesongene ikke har startet.

– Kometa tok et litt overraskende gull i fjor. De har en amerikaner på laget. Resten er tsjekkere. Det er et stabilt lag, sier han.

Malmö kjenner han enda bedre og har også spilt med noen av spillerne selv.

– De ble nummer fire i Sverige og er det vanskeligste laget i gruppen. En svensk motstander er kult og har vært et ønske hele tiden, sier Strandfeldt.

LES OGSÅ: Oilers mot ny sponsorrekord