Herrem: – Vi henger ikke sammen bakover

Sola åpnet med et smell, men Fana ble for sterke i Åsenhallen. Nå har laget som gikk ubeseiret gjennom 1. divisjon fjor tapt to strake i eliteserien.

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

Sola åpnet sterkt, med Camilla Herrem i spissen. Landslagsvingen scoret tre mål i løpet av kampens to første minutter. Fana våknet på stillingen 3-0 til Sola, og startet opphentingen. Halvveis i første omgang ledet Sola 8-5. Etter første omgang var stillingen 14-17.

– Jeg tenkte at nå har vi attitude. Jeg synes at vi spiller bra halve kampen. Det er våre egne feil som lager målene som kommer mot oss. Vi henger ikke sammen bakover. Jeg sa i pausen at vi må gå ut og smelle de ned. Det gjør ikke noe om vi får noen utvisninger, sier Herrem til RA etter kampslutt.

Sola-backen Malin Holta, som scoret ni mål i serieåpningen mot Storhamar, ble tidlig tatt ut av angrepsspillet. Fana-spillerne hadde merket seg Holtas prestasjoner i serieåpningen. I dag ble det fire mål for Holta.

I andre omgang ble det vanskelig for Sola å hente seg inn i kampen igjen. Med fem minutter igjen på kampuret var stillingen 25-28. Fana ble for sterke mot slutten, og Sola klarte ikke å fullføre opphentingen.

– Fana scoret på sjansene sine. Vi tapte for mange dueller, både i forsvar og angrep.

To strake tap i serieåpningen

Sesongåpningen har ikke gått som Sola ønsket, men Herrem ser likevel positivt på kampene som ligger foran. I de neste to seriekampene venter Fredrikstad i Åsenhallen og Gjerpen på bortebane.

– Vi skal ikke grave oss ned etter to tap i serieåpningen. I løpet av de neste kampene møter vi lag som i utgangspunktet skal ligge rundt oss på tabellen. Nå gjelder det å være flinkere med forberedelsene før kamp, og alt starter på trening.

– Har dere noe i Rema 1000-ligaen å gjøre?

– Ja, og det skal vi bevise nå fremover, slår Herrem fast.