Camilla Herrem jubler etter å ha scoret mot Romania i fredagens semifinale. Danmarksproffen fikk æren av å sette inn kampens siste scoring, som sikret norsk finalebillett.

Herrem sendte Norge til VM-finale

Camilla Herrem og de norske håndballjentene serverte et drama av de sjeldne til 35-33 over Romania i VM fredag. Med kampens avgjørende mål sendte Herrem Norge til nok en finale.

Vel 10.000 tilskuere fikk se det som ofte skjer; Norsk seier i en semifinale, men det var en lang vei denne gangen. Heidi Løke ble meget viktig mot slutten av svært hektisk kamp. Stine Skogrand så ut til å avgjøre da hun løp inn 32-29.

Så ga Norge fra seg to kjappe mål, og thrilleren fikk nytt liv. Nora Mørk slo til i undertall. Så scoret VM-reserven Ida Alstad på straffe og veteranen Camilla Herrem.

I tredje siste sekund av ordinær tid reddet Kari Aalvik Grimsbø skuddet fra Cristina Neagu. Den var gull verdt på en kveld der de norske keeperne slet.

Jevn kamp helt inn

Norge stoppet Romanias storstjerne Cristina Neagu ganske effektivt med et tøft forsvar.

På 7-7 stoppet keeper Grimsbø (byttet ut ved pause) sitt første skudd. Like etter stakk Norge fra og fikk en 17-14-luke til pause.

Veronica Kristiansen var sammen med Nora Mørk, fenomenet Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal svært viktig i etablert angrepsspill.

17-14 ble til 17-17 og så 20-17 etter et par redninger av Silje Solberg. Kort etter sto det 20-21 til Romania på tavla i Boxen-arenaen.

Kampen levde helt inn i ekstraomgangene, og til slutt måtte Romania notere sitt sjuende strake mesterskapstap for Norge.

Norsk gullfavoritt

Gullkampen går mot Nederland søndag. Det blir den 18. norske mesterskapsfinalen siden gjennombruddet i 1986. Nederlenderne hadde stort sett stålkontroll på Polen i sin semifinale.

Statistikken er drepende lesning for de oransje. På de 12 siste landskampene har det blitt ti tap og to uavgjort mot Norge.

Forrige nederlandske seier kom i 1999 – i Stavanger under VM. Nå er Nederland på en bølge, har VMs hittil beste keeper og et bunnsolid lag som kan skape trøbbel.

(©NTB)