Herrem og Sola trakk Oppsal i kvartfinalen

Da Sola sjokkerte Håndball-Norge med å danke ut Larvik av cupen onsdag markerte det også en milepæl for Camilla Herrem etter fødselsoppholdet. Torsdag ble det klart at Oppsal blir motstander på hjemmebane i kvartfinalen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Spørsmålene har vært mange rundt landslagsvingen. Hun fødte i sommer og mange har undret seg om det, kombinert med spill for Sola i 1. divisjon, ville føre til et raskt fall i nivå. Da Sola slo Larvik ut av cupen onsdag med 28-25 fikk hun bevist at hun er tilbake med storspill mot en virkelig kvalifisert motstander.

– Det ga en god følelse å vinne den kampen. Jeg hadde gledet meg enormt på forhånd og var klar over at dette var det nivået jeg måtte prestere på om jeg skal ligge i landslagsdiskusjonen. Jeg var nødt til å vise overfor Thorir Hergeirsson at jeg ikke har falt ned, sier Herrem til RA dagen derpå.

LES OGSÅ: Sola slo ut Larvik

Høyt oppe

31-åringen var selvsagt høyt oppe etter seieren mot et Larvik som har fire strake seirer i serien. Sola sjokket Håndball-Norge og det ble lagt merke til.

Herrem peker på at ingen følte de hadde noe å tape. Motstanderen var gjennomanalysert og troen var der etter seieren i serien i fjor.

Samtidig kom hun rask nedpå da hun kom hjem til baby og mannen Steffen Stegavik.

– Tidligere ville jeg sikkert sittet i sofaen og snakket håndball hele kvelden med Steffen. Nå måtte noen ha mat og han måtte gå tur med hunden. Men det ble en time på telefonen med Heidi Løke. Vi snakket om alt og ingenting, sier Herrem.

LES OGSÅ: Sola vant med 26 mål (!) i serieåpningen

Vanskelig å sammenligne årganger

Hvor godt årets Sola mannskap, som presterte å rote seg ned en divisjon i fjor, egentlig er i historisk perspektiv vet ikke Herrem. Selv om de også er forsterket fra i fjor peker hun på at hun spilte med veldig mange gode spillere i klubben som 16-17-åring. Mange av dem ble store profiler. Som Tonje Nøstvold, Ida Bjørndalen og Anja Edin.

– Det er veldig vanskelig å sammenligne årganger.

– Hvor ville årets lag endt i divisjonen over?

– Jeg tror vi kunne kommet blant de fire fem beste uten det nedrykket. Men da måtte vi unngått berg-og-dal-banene vi hadde i fjor. Vi gikk fra å være kjempegode til kjempedårlige.

At de rykket ned sliter hun fortsatt med å skjønne. Etter at Herrem ble gravid tapte Sola alt. Det handlet nok ikke bare om det. Den mentale sperren satte seg totalt.

– Nedrykk kunne jeg ikke forestilt meg i mine villeste fantasier da vi lå på femteplass før jul, sier Herrem.

LES OGSÅ: – Det blir en helt ny verden

Trakk Oppsal i kvartfinalen

Årets utgave har ett mål. Det er å vinne 1. divisjon. Så skal det bygges topplag på Sola.

Den prosessen mener Herrem alt er godt i gang med den nye treneren Scott Harrington. Seieren over Larvik var bare en bekreftelse.

– Det som er så bra at mange har kontrakter neste år også. Vi er garantert en god stamme. Så må vi også forsterke. Vi behøver dobbeltdekning og likt nivå – for å ha gode treninger. Der slet vi i fjor. Mye kan bygges med dette laget. Vi spiller kjekk håndball. Kriger i forsvar og løper mye, sier Herrem.

Sola trakk torsdag Oppsal i kvartfinalen i NM og får hjemmebane. Om det kan bli cupfinale vet ikke Camilla Herrem. Da må nok Vipers og Storhamar unngås i en eventuell semifinale.

– Jeg tenker at dette blir en tøff kamp, men er glad det ikke ble Vipers eller Storhamar. Vi må bare forberede oss like godt som mot Larvik og fortsette med det forsvarsspillet vi hadde onsdag. Så er det bra at vi fikk hjemmekamp. Det er selvsagt til vår fordel, sier Herrem til RA.