Annonse
Utleieprisene stiger i Stavanger

Her stiger utleieprisene mest

Færre ledige leiligheter og størst prisøkning i landet, er gjennomgangstonen for utleiemarkedet i Stavanger.

Annonse
Rogalandsavis

En 3-roms i Stavanger kostet i snitt 11.875 kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 8,5 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2 prosent, skriver Utleiemegleren i en pressmelding.

– Det har aldri vært færre antall ledige boliger i Stavanger for utleie siden begynnelsen av 2015.Gjennomsnittlige leiepriser hittil i år er på 11.075 per måned som er 2 prosent høyere enn gjennomsnittet for 2016. Det er positivt å se at antall ledige boliger har gått ned. Dette underbygger at prisene er på vei oppover, sier daglig ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15.485 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,4 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9 prosent.

I Bergen kostet koster det i gjennomsnitt 12.775 kroner å leie en 3-roms. Sammenlignet med forrige måned, er det en nedgang på 13,5 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5 prosent.

For en 3-roms i Trondheim var snittleien 13.638 kroner. Dette er en oppgang på 3,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,9 prosent.

Annonse