Ole Klemetsen og Roy Steffensen (Frp) tror bokserekrutteringen kommer til å øke. Foto: Pål Karstensen

Her lærer «Lukkøye» Frp-politikeren å bokse

Både stortingsrepresentant Roy Steffensen og tidligere proffbokser Ole Klemetsen tror blesten rundt Cecilia Brækhus' kamp vil føre til at flere vil prøve å bokse.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at partiet hans har kjempet for å oppheve proffbokseforbudet, sitter stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) neste lørdag ringside for å se Cecilia Brækhus møte Anne-Sophie Mathis i et utsolgt Spektrum.

– Vi har kjempet lenge for å få dette til, men hadde neppe fått gjennomslag hvis det ikke var for Cecilia Brækhus. Det at vi nå kan arrangere stevner hjemme i Norge, tror jeg vil gjøre underverker for sporten, som får mer publisitet og blir mer stueren enn tidligere. Det er en seier for de rundt 4000 bokserne i Norge at de nå kan bedrive idretten sin i sitt hjemland, og det blir veldig spennende å være på plass neste lørdag, sier Steffensen til RA.

LES OGSÅ: Brækhus-kampen i Spektrum er utsolgt

Neste lørdag står Brækhus i ringen foran 10.000 tilskuere i Oslo Spektrum og bokser sin første proffkamp på hjemmebane. Det inspirerer Ine Birk og hennes treningspartnere til å fortsette med boksingen.

– Det er klart at Cecilia er et stort forbilde og en inspirasjon for oss som driver med boksing. Hun har en wow-faktor og en innstilling som sier at alt er mulig hvis du bare har tro på deg selv, sier Birk.

Drømmer om å gå i ringen selv

Hun har drevet med boksing siden mars, og får skryt av trener Ole Klemetsen for sine framskritt i ringen.

– Det er et godt miljø her, med mange flinke trenere. Boksingen er noe jeg alltid vil ta med meg som god trening, og drømmen er én dag å bokse et proffstevne selv. Men det er langt dit, sier Birk.

Tidligere proffbokser Ole Klemetsen er blant trenerne på Flex 24, og Klemetsen tror på økt rekruttering til sporten.

– Det at boksing nå endelig er lovlig i Norge og at vi får arrangere stevner her hjemme, øker statusen til boksesporten, og gjør det mer attraktivt å drive med boksing igjen, mener Klemetsen.

«Truer» med comeback

Han er veldig glad for at forbudet mot proffboksing er opphevet, slik at sporten nå er stueren også i Norge.

– Det eneste som er synd med utviklingen i boksesporten er at den kom for seint, slik at jeg aldri fikk bokse på hjemmebane. Kanskje jeg gjør comeback selv nå for å bokse foran egne fans og tjene litt penger, sier han og ler.

– Cecilia har vært en fantastisk spydspiss for det norske boksemiljøet, og det er fortjent at hun får bokse i Norge. Men vi skal heller ikke glemme de andre proffene våre, så med tid kan boksemiljøet bli skikkelig bra, sier han.

LES OGSÅ: Ole blir sjef på nytt treningssenter