Her ploger brøytebilen seg nedover E134 i Håradalen ved bunnen av Røldal ekspress. Foto: Røldal skisenter

Her kommer brøytebilen

Ventetida er over.

Mens regnet har høljet i lavlandet, har snøen lavet i høyden. De siste par døgn har det både snødd og blåst storm i Røldal.

En kikk på webkameraene til Røldal skisenter fredag morgen lover godt for både ski- og akebrettentusiastene i distriktet.

Snø og storm

– Det har vært et forferdelig uvær i natt med snø og storm, men det går rette veien. I går målte vi 35 centimeter på toppen, nå er det rundt 45 tenker jeg, sier Oddvar Bratteteig, daglig leder ved Røldal skisenter til RA.

Lenger nede i bakken, ved hovedparkeringsplassen, er det rundt 20 centimeter snø, men det helt nederst i Røldal ekspress er rundt 10 centimeter.

Røldal skisenter har planlagt åpning 25. november. Foreløpig ser det ut til å gå greit.

Kunstsnø

– Det snør nå og det er meldt mer i morgen. Når det blir kaldere over helgen starter vi produksjon av kunstsnø. Planen er å åpne noen traseer oppe først, før vi flytter snøproduksjonen ned i Røldal ekspress, sier Bratteteig.

Skianlegget har doblet kapasiteten på kunstsnø i år, og regner derfor med tidligere åpning i hele anleggets lengde.

Melisdryss

Sirdal ligger noe lavere og kan forsatt ikke skilte med mer enn et lite melisdryss med, eh, snø, mens det i Sauda lavet ned i morgentimene fredag, selv nederst i bakken.

Værmeldingen i dagene som kommer tyder på at Røldal får mer snø, mens de lavereliggende områdene først får snø før omslag til regn.