Her følger du valget i kveld

Mens velgerne strømmer til valglokalene, rigges det til valgsending i redaksjonen til Rogalands Avis. Fra klokken 18.00 kan du følge valget på TV Vest og rogalandsavis.no

Fra klokken 18.00 sender TV Vest fra Rogalands Avis' redaksjonslokaler i Mediegården i Stavanger sentrum. Politikere og kommentatorer snakker om valget utover kvelden. Både TV Vest og Rogalands Avis har reportere ute på valgvakene for å sjekke stemningen når de første prognosene offentliggjøres like etter klokken 21.00.

– Viktig

RA har pratet med et par stykker som har brukt stemmeretten sin, og spurt dem hvorfor det er viktig. – Det er viktig å stemme for å fram budskapet sitt. Det er jo en plikt å bruke stemmeretten sin. Hvis ikke kan man hvertfall ikke sutre etterpå, sier Espen Johanessen, like etter å ha avgitt sin stemme. Morten Ødegård stemmer fordi det er viktig, og det er det han er lært opp til å gjøre. – Jeg har alltid brukt stemmeretten min, sier Ødegård.

– Stemmer du ikke, gir du en stemme til de du liker minst. Linda Hope sier hun synes noe hun leste i en avis en dag oppsummerte viktigheten godt: – Det stod at om du ikke stemmer, så gir du din stemme til de du liker minst. Olav Olsen synes det burde være en borgerplikt å stemme.

– Det er viktig for demokratiet, sier han. Og avslører at han har stemt i den han beskriver som "tidens retning" og gir et hint om at miljø er viktig for tiden. Kristin Brandt sier vi har det godt i Norge, men at det er viktig å ikke ta det for gitt.

– Man må ikke bli likegyldig, sier Brandt. Hun sier bompenger har engasjert mange i år og tror det blir et stort poeng under valget. Torunn Hognestad sier at demokratiet ikke er en selvfølge og at det er viktig å verne om det.

– For meg er en viktig sak å få dekket behovene for bofellesskap for de som trenger det. Også er skole noe som engasjerer meg, sier hun.