Illustrasjonsfoto: AFP Photo/Robyn Beck

Her er de mest populære appene i Rogaland

Topplasseringen vil kanskje overraske deg.

En fersk befolkningsundersøkelse utført av Norstat på vegne av NetCom viser at BankID er rogalendingers app-favoritt. Ifølge undersøkelsen er det Facebook som ligger på topp i landet sett under ett, mens det sosiale mediet bare er på andreplass i Rogaland.

– 7 av 10 i Rogaland bruker Facebook hver eneste dag. Der leser de nyheter om verden, venner og bekjente, samtidig som de kommuniserer med hverandre i enda større grad enn tidligere. Den mest populære appen, BankID, og andre apper som YouTube og Spotify bruker også mange daglig, men ikke i like stor grad som Facebook, sier Hanne Løvstad, leder for NetCom Privat, i en pressemelding.

65 prosent av de spurte rogalendingene oppgir at de bruker BankID ukentlig, mens 13 prosent svarer at de bruker appen daglig.

I 2013 brukte nordmenn ifølge NetCom gjennomsnittlig 500 megabyte i året på mobildata. I 2015 skal tallet være på 1,55 Gigabyte.

– Nordmenns bruk av data på mobil økte med hele 50 prosent fra 2014 til 2015, og utviklingen ser ikke ut til å stanse med det første. Mobildataen bruker vi i stor grad på sosiale medier, men det er også flere unntak. Vi blir stadig mer digitale, sier Løvstad.

Topp ti apper i Rogaland i 2015 ifølge undersøkelsen:

  1. BankID
  2. Facebook
  3. NRK
  4. Kamera
  5. VG Nett
  6. YouTube
  7. Facebook messenger
  8. Snapchat
  9. Spotify
  10. Instagram