3. oktober fikk Bob Bradley jobben som Swansea-manager, men uten muligheten til å forbedre spillerstallen han hadde til rådighet ble oppgaven for tøff for den tidligere Stabæk-treneren. To seire, to uavgjort og hele syv tap med 29 innslupne på elleve kamper ble fasiten for amerikaneren i Wales Foto: Peter Cziborra / Reuters.

Hent han «hjem» til Norge, NFF

Det ser ikke ut til å være mulig for en manager som har trent i Norge å lykkes på Balløya. Swansea-manager Bob Bradley fikk bare 85 dager som sjef for den walisiske toppklubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er som regel lurt å ta det første først, og det er faktumet at Bob Bradley simpelthen ikke holdt mål som Swansea-manager. Seiersprosenten hans på usle 18 er stygg, og verre er det at laget under hans ledelse slapp inn hele 29 mål på 11 kamper.Det gir et snitt på hele 2,64 baklengsmål per kamp de tre månedene han fikk ved roret.

Swansea-spillerne jobbet rett og slett ikke hardt nok, og var altfor slappe i presset på motstandernes spillere. Om det var av eget valg eller en strategi Bradley implementerte, men det førte uansett til at laget hans ble altfor enkelt spilt igjennom i midtbaneleddet som ikke hjalp et hjelpeløst forsvar mye.

KOMMENTAR: Hent livbåten og øs, Bob

Problemet til Bob Bradley var tydelig gjennom hele hans korte trenerkarriere i Wales, og det var at laget hans simpelthen ikke var godt nok. Salget av forsvarskjempen Ashley Williams hadde etterlatt seg et kjempemessig hull som hans forgjenger Francesco Guidolin ikke erstattet i sommervinduet. De nye spissene Borja Bastón og Fernando Llorente har på ingen måte bidratt til å pøse inn mål den andre veien, og i realiteten har Swansea vært et synkende skip i flere sesonger.

Men alt dette visste helt garantert Bob Bradley da han fikk jobben. I Stabæk skyldtes suksessen hans i stor grad det faktum at han fikk maksimalt ut av de midlene han hadde til rådighet, og gjennom hele hans trenerkarriere har lagbygging vært viktig for «Byggmester Bob».

Det kunne han selvsagt også fått til i Swansea, hvis han hadde fått mer tid på seg. Etter sigende fikk han jobben på grunn av at han overbeviste Swansea-ledelsen om at hans plan, strategi og visjoner for klubben både på kort og lang sikt var så interessante at Ryan Giggs ikke var i nærheten på jobbintervjuet. Derfor er det nå så rart av den samme toppledelse å kaste alle de planene på båten etter bare elleve kamper.

KOMMENTAR: De er verre enn verst

På den ene siden ser jeg poenget hvis enten styret eller spillerne har mistet tilliten, for da kan den nye manageren få sjansen i overgangsvinduet som åpner om få dager. Samtidig er det egentlig helt hårreisende at klubben på den andre siden ikke engang gir Bradley muligheten for å forsterke laget i januar-vinduet, spesielt da det nettopp er Ryan Giggs som er den største favoritten til å overta.

Den første amerikanske manageren i Premier League åpnet neppe dørene på vidt gap for amerikanske managere i ligaen, på samme måte som Egil «Drillo» Olsen, Ole Gunnar Solskjær, Ronny Deila og Henning Berg ikke akkurat har gjort underverker for norske managere de heller på Balløya.

Bradley blir nå nevnt som et godt alternativ for det norske landslaget, og grunnene til det er enkle å forstå. Bradley kjenner Norge og den norske kulturen, han kjenner fotballen i Norge, har internasjonal erfaring med Egypt og USA og har bevist med Stabæk at han kan bygge et lag bestående av spisskompetanse foran navn. Han sikret seg sikkert en grei fallskjerm i Swansea, som kan være medvirkende til at han kanskje er innenfor det NFF kan betale og kan være et interessant valg hvis Ståle Solbakken bestemmer seg for at et årlig Champions League-eventyr og en ny utfordring i en større liga er mer interessant enn å ta over det norske landslaget.

LES OGSÅ: Prøv RA-sportens julequiz om engelsk fotball